האם ההשמנה שלי רגשית או בשל נטילת סטרואידים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

10/11/2010 | 18:04 | מאת: מיכל

שלום לגילי אגר, אני בת 38 לאחר 3 לידות האחרונה לפני כ-11 חוד' אני עדיין מניקה את בני. אני כבר כשנתיים לא עובדת, מכיוון שהאסטמה החמירה עם השנים. לפני כ-8 שנים שקלתי 49-53 ק"ג. מאז ילדתי פעמיים ותוך כדי הריונות נאלצתי לקבל מינון של סטרואידים מאוד גבוה הן בכדורים והן לוריד והן במשאפים. כידוע קורטיזונים-גורמים להגברת התיאבון והשמנת יתר. היום אני שוקלת 88 ק"ג ואני לעולם לא שבעה. אולי זה רגשי כי כל אדם באשר הוא מתמודד ועובר קשיים במהלך חייו, אני לעומת זאת מתמודדת באמצעות חוש ההומור שלי עם כל קושי או משבר בחיי. האוכל הוא באמת מאוד זמין כשנמצאים בבית, אבל עדיין גם כשאני בחוץ אני חושבת על אוכל ותוך כדי אכילה אני חושבת מה אני אוכל אח"כ, ואם פעם התיאבון שלי היה קטן והיו משכנעים אותי לאכול, היום אי אפשר לעצור אותי. כל מה שאני אוכלת טעים לי ולצערי זה אכן משפיע על הדימוי העצמי שלי, אני מטפחת את עצמי ועדיין מוצאת בגדים להתלבש ותאמינו לי ב-5 דק', אני מטפחת את עצמי, אך עדיין בתוך תוכי אני רוצה להרזות ואני נבוכה לעמוד ליד רזות ממני ואני מרגישה הרבה יותר מבוגרת מגילי. מה דעתך בנושא?

שלום לך. קשה לדעת אם הטריגר לתיאבון המוגבר היה הסטירואידים או לא, אבל כעת את מתמודדת עם תחושה שאת רוצה לרדת במשקל ושאין לך לכאורה דרך לעשות זאת. אני ממליצה בחום שתפני לתזונאית טובה. אם הדבר חשוב לך, ואם תמצאי תזונאית שתוכלי לעבוד אתה בנוחות- תוכלי למצוא דרך להשיג את מטרתך. יש דרכים לרדת במשקל ולשלוט בתיאבון מוגבר גם אם הוא תוצאה של נטילת תרופות. גם טיפול רגשי יכול לסייע לתהליך כמובן. עדכני מה חשבת. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית