צריכה עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

02/11/2010 | 21:33 | מאת: אילנה

יש לי בעיית אכילה אני לא יודעת מה לעשות אני לא יודעת איך לעצור את זה אני פוחדת.אני בחורה צעירה,בתור מתבגרת הייתי קצת מלאה ואף פעם לא זה לא העסיק אותי.בשלב מסוים זה התחיל להעסיק אותי ועשיתי דיאטה די קיצונית, נהייתי רזה,בקושי הייתי אוכלת והוריי שלחו אותי לתזונאית שדי הפחידה אותי. חזרתי לאכול לאט לאט בצורה ספונטנית.נהיה לי דחף היסטרי למתוק והתחלתי לאכול המון מתוקים בלי שליטה ואז גם סתם "לנשנש" בלי סיבה בלי רעב ובלי גבול. אני נורא רוצה לאכול מסודר ולרדת במשקל (הוא בגדר התקין אבל עליתי יותר מ10 קילו אני נראית לא טוב וכולם מעירים לי) אני לא מצליחה. אני רושמת לי תפריטים, כל מיני "מוטיבציות" ומבטיחה לעצמי פרסים על כל קילו שאצליח לרדת, אני יודעת בערך את כל מה שרשום על נושא הדיאטות ברשת.אני לא מצליחה לעשות כלום. זה משגע אותי לפני שנה יכולתי לעמוד בכל פיתוי. אני רק מעלה במשקל. מה שמוזר זה שבאמת אני לא צריכה "פיצוי" על כלום יש לי כל מה שאפשר לבקש בלי עין הרע משפחה, זוגיות, חברות, עבודה טובה וכו'. אני כל כך רוצה לרזות ומפריע לי מאוד מה אנשים אומרים ורואים וחושבים.אני בחוסר ביטחון נוראי במראה שלי ובגוף שלי ועם כמה שזה רדוד זה מפריע לי כל דקה בכל דבר.אני מניחה שתפני לטיפול אבל אני לא יכולה לגשת לטיפול.אין לי כסף לזה,זמן לזה, ואני מתביישת מהסביבה הקרובה שלי בעניין.מה אפשר לעשות חוץ מטיפול?מה יכול לעזור? מצטערת על אורך הפנייה ותודה על כל מענה.

שלום לך. מדוע אינך רוצה לפנות לטיפול? נשמע לי שטיפול יכול לתרום רבות לבטחון העצמי שלך ולעיבוד תחושות שמביאות אותך בסופו של דבר לפנות לאוכל ולהתקשות לעמוד בתפריטים. קיימות אפשרויות טיפוליות שונות, החל מטיפול במרפאה ציבורית לבריאות הנפש, טיפול שאינו בתשלום, או דרך קופ"ח בתשלום חלקי, או באופן פרטי. הייתי מציעה לך להשתמש במצב כאיתות של הנפש שלך שמשהו אינו במיטבו, ולפנות לטיפול. בהצלחה, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית