תיאבון מוגבר כתוצאה מכדורים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

26/10/2010 | 18:36 | מאת: בת 27

ערב טוב , אני נמצאת בבעיה די קשה מבחינת האוכל ... זאת הפעם הראשונה שזה קורה לי ... לא יודעת מה לעשות ? ואיך לעצור את המעגל הזה ? זה ממש בעיה רצינית בשבילי ! ואיני יודעת איך להתמודד איתה ... אולי תגידו לי כמו המשפחה (שמחה מאוד מהשינוי) שזה בסדר וטוב לי , לא יקרה כלום אם תעלי 10 ק"ג במשקלך ואפילו מצוין - תהיה יותר יפה ! את האמת , אני מפחדת להגיד לפסיכיאטר על המצב כי אולי יגיד לי כמו משפחתי וחוץ מזה אני מאמינה בזה שתרופה שמוציאה אותך מדיכאון היא תשפר את התיאבון ותגרום לעליה במשקל ... אז כך המצב ... מכיוון שאני סובלת מדיכאון לקחתי בהמלצת פסיכיאטר כדורים וזה כבר ארבעה חודשים ... המצב הנפשי לא השתנה הכל אותו דבר חוץ משינו אחד שהוא עליה בתיאבון בצורה מוגזמת . כל הזמן היד בפה , כמעט ולא מוציאה אותה , אפילו בלילה אני קמה מהשינה לשירותים ואז אוכלת משהו קטן ... את האמת אני למרות המצב אוכלת בריא – ירקות ופירות בצורה מוגזמת (יותר מ-3 ק"ג ) כרכרים , וארוחה אחת גדולה (שהיא בישול של אמא ) ... ומכיוון שיש לי קיבה קטנה( כבר שנים ולא אוכלת הרבה ונמצאת בתת משקל וגם כן עברתי לפני שנתיים כריתה חלקית של הקיבה בגלל כיבים מדממים ) , ואז אחרי האוכל סובלת מכאבי בטן , נפיחות בבטן , בחילות והקאות (איני גורמת להקאות ) , נכון שרוב האוכל לא נשאר בקיבה אבל זה כואב לי ! ... את האמת איני מפחדת מעליה במשקל (למרות שעדיין לא עליתי שום קילו ) אבל המצב מדאיג אותי ומשאיר אותי או אוכלת או בשירותים מקיאה ! אז... בבקשה ... האם יש איזהשהי דרך לצאת מזה ? תודה

שלום לך. עלייך להיות מטופלת באופן דחוף אצל תזונאית קלינית שמתמחה בסוג הניתוח שעברת! תוכלי למצוא תזונאית דרך קופת החולים. היא תוכל לעזור לך לבנות תפריט מתאים ולשלוט בדחף לאכול. אם הדבר לא ישתנה ייתכן ותצטרכי להחליף כדורים. בכל מקרה שתפי את הפסיכיאטר בהקדם במצב ופני לטיפול אצל תזונאית. בהצלחה. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית