מה לעשות?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

11/08/2010 | 20:14 | מאת: מיואשת

שלום, אני בת 24 ובערך מגיל 13 אני מתמודדת עם בעיות משקל. מעולם לא הייתי שמנה אני תמיד נעה בין נראת טוב למלאה. הבעיה שלי היא התקפי האכילה, אני יכולה לשמור על דיאטה קפדנית במשך זמן אך לפחות פעם בשבוע אני נשברת ואוכלת מכל הבא ליד. אני קוראת המון בנושא ועוד לא הגעתי לפתרון שנראה אולטימטיבי בשבילי. אין לי בעיות במשפחה, הורים שכפו עלי דיאטה או אכילה בשום תקופה בחיים, אני סטודנטית ונמצאת בזוגיות מוצלחת. אני מוצאת את הבעיה הזו כבעיה היחידה בחיי. יש לציין שאני אדם שמח ואנרגטי עד מפולת האכילה הנוראית שבה אני הופכת לעצבנית, אנטיפטית ונמנעת מיציאה מהבית לכל מטרה שהיא. התקף האכילה בד"כ כולל אכילה עד התפוצצות של כל מה שנחשב לא בריא- שוקולד, עוגיות, קרקרים, גלידות בין אם טעים לי ובין אם לא. אני מאוד אוהבת לאכול בריא ואין לי בעיה עם דיאטות בריאות (ומאוד לא דוגלת בדיאטות קיצון למיניהן) אני באמת לא מוצאת מה הסיבה לזלילה הנוראית הזו שתוקפת אותי פעם בשבוע לפחות. - אני צריכה עצות מאיפה להתחיל, אני יודעת ובטוחה שאני אוכל לטפל בעצמי ולא רוצה להמשיך כך כל ימי חיי זה חייב להיפסק!! תודה מראש:)

שלום לך. טוב לשמוע שבתחומי חיים רבים את מסופקת וחשה שמחה ואנרגטית. התקפי האכילה שאת מתארת פוגעים באיכות חייך, הם אינם נשלטים ואינך יודעת מה המקור להם. ציינת שאת אוכלת בצורה קפדנית כל השבוע, ואז "נשברת" ואוכלת דברים "אסורים". להערכתי, העובדה שכל השבוע נחווה כהתאפקות אחת גדולה, מביאה לצורך שלך להתפרק בהתקף. אם התפריט של היה מאוזן יותר, וכולל גם ממתקים בצורה מאוזנת, סביר שלא היית מגיעה להתקפים הללו. כתבת שאת רוצה לעזור לעצמך אך נשמע לי שבמקרה זה יש ערך להיעזר באיש מקצוע. במקרה שלך, אכן מעניין להבין מה תפקידם של התקפים אלה בתוך החיים המלאים והטובים שאת מתארת. הכתובת הראשונה שלך לדעתי היא תזונאית להפרעות אכילה שתבחן אתך כיצד ניתן להגמיש את התפריט שלך כך שיכלול עוד דברים שאת אוהבת, מבלי שיתפסו כאסורים. עם זאת, להערכתי במקרה שלך אסור לוותר גם על טיפול רגשי שיעזור לך להבין את המשמעות העמוקה יותר של הנטיה שלך לשלוט באכילה אז "להשבר". סביר שיש לכך משמעות פנימית המשפיעה גם על תחומי חיים אחרים. מקווה שזה עוזר. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית