הפרעת אכילה של יריקה, והשמנה הורמונלית עקב כך,

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

03/08/2010 | 21:13 | מאת: טלי

בעקבות טראומה והחשש להשמין, התנסיתי ביריקה של מתוק, ואז משתחרר האינסולין וגורם לגוף להשמין. איך נגמלים מאכילה כפייתית, ריגשית, שמשפיעה על תפקוד בחיים, בעזרת תרופות, הפחד הוא שתרופות מסויימות גורמות להשמנה בעצמן. האם נוסה סוג שלא משמין? שלא גורם תופעות לוואי של התנפחות או אחר, דכאון וכו'

שלום טלי. שאלת מורכבת ואם הבנתי נכון את שואלת בעיקר על תרופות. בעניין זה עלייך להתייעץ עם פסיכיאטר או עם רופא המתמחה במטבוליזם (חילוף חומרים). מומלץ להעזר גם בטיפול פסיכולוגי מתאים (או טיפול רגשי ארוך טווח או קוגניטיבי התנהגותי ממוקד) וזאת על מנת לסייע לך לשנות הרגלים בהתאם להמלצת הרופא. בהצלחה

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית