שאלה בקשר לבני

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

31/05/2010 | 08:12 | מאת: דנה

גילי שלום, אני אמא לילד בן 9. לפני שנה וחצי פניתי לדיאטנית כיוון שהאוכל שלו היה מאד לא מגוון (בייחוד שניצלים ופחמימות) והוא עלה משקל. כרגע הוא אכן אוכל יותר מגוון, וגם רזה באופן יחסי. הבעייה היא שהוא התחיל לפתח תופעות של לאכול בהסתר (כשאנשים זרים בסביבה. ארוחות משפחתיות הוא אוכל רגיל), והוא מדבר הרבה על כך שהוא שמן. האם זה צריך מאד להדאיג? איך לטפל? כשאני מנסה להסביר לו שהוא לא שמן - מה שנכון - הוא מגיב בכעס תודה דנה

שלום לך נשמע שהתפתחה דינאמיקה מורכבת סביב אוכל בבית. איני רוצה לענות לך על האם צריך לדאוג או שלא אלא פשוט להמליץ לפנות לטיפול. בשלב הראשון פני להדרכת הורים אצל מטפל המתמחה בהפרעות אכילה בילדים. יתכן שהדרכת ההורים תספיק, ויתכן שהמטפל ירצה לפגוש גם את בנך. בכל מקרה רצוי לערב גורם מקצועי כדי למנוע התקבעות של הבעיה. בהצלחה!

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית