לא יודע מה לעשות

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

23/03/2010 | 23:49 | מאת: רן

גילי שלום, מהיום שאני זוכר את עצמי אני שמן. היום אני בן 31 ועדיין שמן. אני לא מצליח לסיים דברים עד הסוף, אני היום בלימודים בארה"ב וגם את זה אני מזניח.אני מנסה להוריד במישקל ולא מצליח. אני מנסה להבין מאיפה כל זה נובע. תודה

שלום רן מתנצלת שלקח לי זמן לענות אתה כותב דברים רבים ושליליים על עצמך. אתה כותב שאתה "שמן". זו מילה קשה שדרכה אני יכולה ללמוד על האופן שבו אתה רואה את עצמך. הרי יש אנשים בעודף משקל משמעותי שלא יקראו לעצמם שמנים, ויש כאלה במשקל תקין או נמוך שיכנו עצמם "שמנים". אתה גם כותב שאינך מסיים דברים עד הסוף. גם כאן אני מניחה שיש שילוב בין מציאות, של קושי להתמיד, לבין מעגל שנכנסת אליו בכך שאתה מגדיר את עצמך כמי שלא מסיים דברים עד הסוף. אני מכירה אותך דרך ההודעה שכתבת לי, ואותה לדוגמא סיימת עד הסוף... אני מניחה שיש עוד דברים שהצלחת לסיים אך החוויה שלך היא של חוסר יכולת להתמיד. הרצון שלך להבין מאיפה כל זה נובע הוא רצון מבורך והוא יכול להיות גם תחילתה של דרך של התפכחות ושינוי. האם היית אי פעם בטיפול פסיכולוגי? בטיפול כזה יש מקום לבחון מהיכן דפוסים ותחושות שלנו נובעים, ובאמצעות הבנה ותהליכים בטיפול, לשנות בהדרגה חלק מהדפוסים ולקבל באהבה חלק מהם, שלא ניתן לשינוי. אתה מוזמן לכתוב מה דעתך על פניה לטיפול ונוכל לחשוב יחד כיצד הכי טוב עבורך להיות מטופל בארה"ב (אם עברית שפת האם שלך כדאי למצוא מטפל ישראלי בסביבתך, ואוכל לנסות לעזור גם בזה). מחכה לשמוע ממך גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית