בעיה עם בתי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

13/03/2010 | 13:37 | מאת: אמא מודאגת

שלום לך, כבר זמן מה שבתי בת ה16 לא לוקחת כריך לבית הספר. בהתחלה היא אמרה שהיא תקום מוקדם ותכין לעצמה.. הקשבתי לרצונה. אבל אחרי זה היא לא הייתה לוקחת כלל והייתה לוקחת חטיף בריאות או תפוח. ואני מדברת על ימי לימודים ארוכים עד 2,3 בצהריים. עכשיו כאשר היא חוזרת מאימון בחדר כושר מאוחר בלילה היא נכנסת לחדרה נועלת אותו ולא יורדת לאכול. כל שאלה ששואלים אותה יש לה תירוץ מוכן וכל פעם סיבה אחרת. חשוב לציין שעד לפני חצי שנה היא ירדה במשקל ועכשיו היא העלתה קצת.. אבל לא רואים שהיא רזתה עוד. אני לא יודעת מה עובר עלייה כי כשאני רק שואלת אותה היא עונה בתוקפנות ולא מוכנה לשתף פעולה.. מה עליי לעשות?

שלום לך את מתארת שינוי בדפוסי האכילה וההתנהגות של בתך. ערנותך מבורכת ונחוצה. אם הערות שלך לאורך היום זוכות לתוקפנות, אני מציעה לך לקבוע שיחה מסודרת עם בתך ועם אביה אם הוא בתמונה. הייתי מציעה שלפני השיחה תגבשי מספר מטרות ומסרים שתרצי להעביר בשיחה. ראשית, חשוב להבהיר לילדה שברור לך שמשהו משתנה ושאינך יודעת מה השינוי ומה מקורו והשלכותיו ולשאול אותה בנועם ובאמפתיה, מה קורה. \ חשוב שבתך תבין שאת מנהלת את השיחה מתוך דאגה ואכפתיות ולא מתוך כעס או ביקורת. בנוסף לכך, הייתי מציעה שגם אם בתך תפתח אתך אתך את הדברים וגם אם לא, תעלי בפניה את האפשרות שהיא תפגש עם איש מקצוע על מנת שיבדוק איתה מה קורה לה והאם יש דרכים אחרות להשיג את המטרות שהיא מנסה להשיג. (אם היא מנסה לרדת במשקל התחילי מלהציע לה פגישה עם תזונאית שמתמחה בהפרעות אכילה, ואם היא תדגיש בדבריה עניין של חוסר אהבה לגוף שלה, הציעי להתחיל במפגש עם פסיכולוג). סביר שבתך תתנגד אגב לשתי ההצעות הללו, ואז תצטרכי להחליט בינך לבין עצמך ובהתאם לקשר עם בתך ולמה שהיא תספר בשיחה, כיצד את רוצה לנהוג. ניתן לתת לדברים פרק זמן של "נסיון" לאחר השיחה ולראות מה קורה, ולהגיד לה שאם הדברים לא יתמתנו בפרק זמן של שבוע שבועיים, את תרצי שתפנו לטיפול. ניתן גם להגיד לה בשלב הזה שאת מחייבת אותה לפנות לטיפול ומצד שני ניתן להשאיר עניין זה פתוח. בעיני חשוב שהיא תבין שאת רואה, מרגישה, לוקחת אחריות עליה, ושלא תתני למצב לצאת משליטה. בתך בת 16 וגם אם יחסיכם טובים בד"כ, יש לך אפשרות לדרוש ממנה לקבל טיפול גם מבחינה חוקית אגב. אני מקווה שהדברים שכתבתי נותנים כיוון. אם יש צורך את מוזמנת להתקשר אלי ל 0544959060 או לפנות במייל [email protected] בהצלחה, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית