מה לעשות? אני בסחרחרה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

04/02/2010 | 17:19 | מאת: נשית

גילי שלום רב, קראתי את תגובותייך לכותבים בפורום והתרשמתי ממקצועיותך ואנושיותך. אני אישה בת 45 אם ל3, חויתי אובדן של תינוק בן שבוע לפני 15 שנה(הבנתי שאת מכירה היטב את התחום),אני עובדת ולומדת,אישה פעילה. לצערי בעית האכילה שלי מוצצת כל רגע של נחת. אני מותשת מהמצב שלי. ב-5 השנים האחרונות עליתי 25 ק"ג והמגמה עולה ועולה. לצערי שברתי את מחסום 3 הספרות. קראתי מאמר של ד"ר קורנבוים, רופאת משפחה שהתמחתה בהפרעות אכילה והבנתי שכנראה אני צריכה טיפול תרופתי על בסיס פסיכיאטרי,משום היותי אישה חרדתית . אלו מסגרות מתאימות היית ממליצה לי במסגרת קופת חולים מכבי? לא הייתי רוצה ללכת לטיפול פרטי משום שהוצאתי עשרות אלפי שקלים על ניסיונות אלו ואחרים והאמון שלי בעצמי ובשיטה החדשה-נגוז. האם המסגרת של מרפאת הפרעות אכילה בקופה יכולה לתת מענה נפשי ותזונתי? אשמח לשמוע ממך, נשית

שלום לך הצטערתי לקרוא על אובדנך. העובדה שציינת אותו בהקשר של הפרעת האכילה מזכירה שוב עד כמה אירוע טראגי יכול להמשיך ולחולל קושי בנפשינו גם שנים לאחריו. נשמע שאת אכן זקוקה לשילוב של טיפול רגשי ותזונאי יחד. המסגרות האפשריות ללא תשלום או בתשלום מופחת הן דרך קופת חולים (ביחידות להפרעות אכילה) או במרפאות ציבוריות לבריאות הנפש המתמחות בהפרעות אכילה. יש בפורום הודעה מתאריך ה 16.1.10 (כמה הודעות מתחת לזו שפרסמת), ובה רשימת הטלפונים הרלוונטיים של מקומות שונים בהתאם למיקום גאוגרפי. מרפאות הפרעות אכילה בקופות יכולות לתת מענה נפשי ותזונתי בהחלט (אך הטיפול הנפשי דרכם הוא בתשלום), אך ניתן לשלב בין טיפול נפשי במרפאה ציבורית (ללא תשלום) לבין תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה מקופת החולים (תשלום סמלי). בד"כ שני הגורמים המטפלים יוצרים בינהם קשר מקצועי טלפוני על מנת להתוות קו טיפולי משותף. מקווה שזה עוזר. עדכני איך מתקדם. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית