הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

15/12/2009 | 10:48 | מאת: אביבית

יש לי נערה בת 15 שמגלה סימנים של הפרעות באכילה. הפסיכולוגית שמטפלת בה המליצה לי לפנות למרכזים פסיכיאטריים רפואיים. מתוך כתבה שקראתי של המועצה לשלום הילד ממליצים יותר על בתי חולים כלליים מתוך הנחה שהילדה תסחוב פחות סטיגמות. מה את ממליצה לי לאן לפנות.

15/12/2009 | 14:25 | מאת: אושרת

אביבית שלום, אני לא אשת מקצוע אבל אשמח להמליץ לך מניסיוני בחיים. אחותי גם כן ילדונת בת 17 עם הפרעות אכילה שהפריעו לה לתיפקוד היומיומי ועכשיו גם בלחץ שלפני הצבא. הלכתי איתה למרכז מומחים בת"א, למטפלת המתמחה בהפרעות אכילה-. דיסקרטיות ברמה מאוד גבוהה, הדבר לא יוצא או מדווח לשום קופ"ח או גורם כזה או אחר בגלל שהם קליניקה פרטית. היא מעולה ואני ממליצה בחום!.בהצלחה..

שלום אושרת לצערי אני מוחקת את השם של המטפלת שהמלצת עליה כי לא מקובל להמליץ על מטפלים ספציפיים בפורום (ראי נהלי הפורום) בברכה, גילי

אביבית שלום איני מסכימה עם האמירה בנוגע לסטיגמה. בבית חולים כללי שלא מתמחה בהפרעות אכילה לא תוכלי לקבל מענה הולם לצורך שלך. אני גם לא מסכימה עם אושרת שהגיבה והמליצה על מקום פרטי בשל הדיסקרטיות. בשירות הציבורי ישנן מרפאות מעולות לטיפול בהפרעות אכילה (יש פירוט של כולן באחת ההודעות שכתבתי בפורום). ישנו חסיון רפואי על המידע שנמצא במרפאה ואין שום סיבה בעולם שאדם המקבל טיפול מתאים לקושי שלו, יופלה לרעה. מנסיוני, מטופלים של מרפאות ציבוריות התקדמו בחייהם לתפקידי מפתח בארץ ובעולם מבלי שעברם הטיפולי יהווה גורם מכשול מסוג כלשהו. לעניין ההמלצה, הדבר תלוי במקום מגורייך. ראי את הרשימה לפי אזורי מגורים. התייעצי גם עם הפסיכולוגית שלה. אם תזדקקי לעוד סיוע אני כאן. בהצלחה גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית