נדנדה ללא הפסקה...

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

30/11/2009 | 22:18 | מאת: מיקי

שלום רב !! אני בת 50+ בריאה שאלתי היא : אני מגייסת כוחות ומצליחה לרדת יפה אבל אחרי תקופת מה אני "נשברת" ומתחילה לאכול כל מה שאני רואה ,ואז נהיית שמנה שוב..מה עושים ???

היי מיקי לא ברור מכתיבתך האם "מתחילה לאכול כל מה שאני רואה" מתייחס לאכילת יתר רגשית או שפשוט לחזרה לאכילה נורמטיבית שאינה דיאטטית. נשמע שהאופן בו את מתארגנת לירידה במשקל אינו יכול להוות דרך חיים בשל אחת משתי סיבות. או שהוא דורש כוחות התארגנות מוגזמים (הקדשת זמן רב לפעילות גופנית, רכישת מוצרי מזון מיוחדים וכו') או, שיש בך חלקים רגשיים שמסרבים לוותר על אכילה לא נשלטת. יתכן שמדובר בשילוב. אם קיים אלמנט של חוסר שליטה באכילתך, עלייך לפנות לטיפול רגשי בשילוב אם טיפול תזונאי. אם לא קיים אלמנט כזה, אזי עלייך לפנות לתזונאית בלבד, שתסייע לך לבנות תפריט מציאותי שאינו דורש כוחות-על, ושאיתו תוכלי לרדת במשקל באופן הדרגתי ומבוקר ולשמור על משקל זה. אני כאן להמשך מחשבה משותפת גילי

04/12/2009 | 14:06 | מאת: מיקי

תודה על תשובתך המפורטת. כלשעצמי איני יודעת בודאות מהי ההפרעה שלי אבל אני נוטה יותר לכיוון של איבוד שליטה שזה אומר טיפןל רגשי+תזונאי. האם תוכלי להמליץ לי על מטפלים טובים בצפון הארץ ??או להפנות אותי לאתרים על מנת להתמודד עם הבעיה עם אנשי מקצוע כמוך ?? תודה מראש.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית