שאלה לא שיגרתית אך חשובה לי מאד

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

18/11/2009 | 02:42 | מאת: נועה

שלום, אנסה לתאר בקצרה את בעייתי, אני בת 20 ויש לי אחות מקסימה בת 10 חכמה ומוכשרת, ואני אוהבת אותה מאד -אך יש לה בעיה קשה שמטרידה אותי מאד. יש לה כנראה, אסטמה של העור בצורה חמורה ביותר, ז"א שכל גופה מכוסה פצעים ענקיים ומכוערים, ממש כמו מצורעת. כל הבגדים שלה מלאים דם, והיא לא מפסיקה לגרד, מה שמוריד מאד את איכות חייה, ניסינו בכל הדרכים לעזור לה גם ברפואה הקובנציונלית, הטבעית וההומאופתית ללא שיפור, והיא צריכה לקחת פעמים רבות מדי אנטיביוטיקה וקורטיזון מה שכמובן לא בריא. אני מספרת את זה , כי לאחרונה עלה בדעתי שאולי זה יושב על משהו ריגשי(כי חיפשנו גם סימנים לאלרגיה בבדיקה ולא נמצא אלרגן שאליו היא רגישה) אני עצמי, סובלת מהפרעות אכילה קשות ואישפוזים חוזרים. יש בעיות לא פשוטות אצלינו בבית. מן חוסר תפקוד אמהי ומתח וכו, אך אני עושה ככל יכותי לעזור לה ולמנוע ממנה כמה שיותר סבל, אני משתדלת תמיד להיות בשבילה ומקדישה לה זמן רב. (שלא תעבור את מה שאני עברתי. שאלותי, האם לדעתך ייתכן שהפצעים הנוראיים שלה הם בגלל קשיים רגשיים, או שמחמירים בגלל תנאי חייה? והאם אני יכולה לעשות משהו למענה? היא יקרה וחשובה לי מאד, ואני כ"כ רוצה שיהיה לה אך טוב!!!! בדמעות כנות ואמיתיות נועה

נועה היקרה נשמע שבתוך הדברים הקשים שעוברים על אחותך, התמזל מזלה שיש לה אחות חמה ומסורה כמוך. אני בטוחה שנקודת אור זו משפיעה לטובה באופן משמעותי על התפתחותה ועל חייה הרגשיים. באשר לשאלתך. מחלות עור הנן פעמים רבות תוצאה של מספר גורמים אשר אחד מהם הוא מצב רגשי. אין לי ידע ספציפי בנושא אסטמה של העור אך באופן כללי מחלות עור יכולות להיות תוצאה של פוטנציאל תורשתי או ביולוגי, וטריגר נפשי. נשמע שאחותך זקוקה בכל מקרה לכתובת טיפולית טובה עבורה שהרי גם אם הפצעים אינם תוצאה של מצב נפשי, הם משפיעים בוודאי על המצב הנפשי באופן משמעותי ויתכן שזה מעגל שמחליש את המערכות הביולגיות בגופה ומוריד את יכולתה להרפא. האם אחותך נמצאת במסגרת טיפולית כלשהי? ישנן מסגרות טיפוליות לילדים במספר רב של מרפאות ציבוריות בארץ (שם הטיפול ללא תשלום) וכן באופן פרטי. כמו כן, קיים תחום שנקרא פסיכולוגיה רפואית המתמחה בטיפול בילדים ומבוגרים הסובלים מבעיה רפואית ספציפית. כל טיפול שיהיה יצטרך לכלול התייחסות למצב בבית, למצב הבריאותי ולמצב הנפשי. אם אוכל לעזור במציאת מקום פני אלי כאן או במייל [email protected] אני מקווה שגם את נמצאת במסגרת טיפולית שיכולה לעזור לך להתמודד עם הפרעת האכילה שלך ועל הקשיים המשפחתיים האחרים בהצלחה ועדכני מה קורה גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית