לא אוכלת

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

29/04/2009 | 15:27 | מאת: ליהי

שלום, אני בת 24 מבנה גוף רזה (1.60, 47 ק"ג) אני לא מסוגלת לסיים אוכל מהצלחת... הבחנתי בבעיה רק לאחרונה ליד חברות. כשאנחנו יושבות לאכול אם זה בבית או כשאנחנו יוצאות למסעדות... אני אוכל לאט מאוד ומעט מאוד, מתמלאת מהר. אבל גם אם סיימתי לאכול לפני שעה אני רעבה שוב פעם ושוב אוכלת משהו קטן ושובעת. אני לא יכולה לאכול ארוחות מלאות... איך פותרים את זה?

ליהי שלום לא ברור מתיאורך האם מדובר באכילה מצומצמת בשל חשש לעלות במשקל או שמדובר בתחושת שובע מהירה (תחושה פיסית). אם מדובר בתחושה פיסית, הייתי מציעה שתגשי אל רופא המשפחה ותתארי לו את המצב על מנת לשלול סיבות רפואיות לתחושת שובע או חוסר תיאבון. אם מדובר באכילה מועטה מתוך חשש לעלות במשקל או בשל רתיעה כלשהי מאוכל, יש לפנות לטיפול נפשי מתאים. תוכלי לעדכן כאן מה קורה ואם המסקנה תהייה שמדובר בעניין נפשי, תוכלי לקבל בפורום הכוונה לאן לפנות. בהצלחה גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית