הפרעות אכילה - התחלת טיפטל

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

27/04/2009 | 12:16 | מאת: תות-בננה

שלום גילי ולכל הפורום, אני לא כל כך יודעת איך להתחיל... הבוקר הלכתי לרופאת המשפחה שלי, אמרתי לה שהפסיכולוגית שלי חושבת שאני סובלת מהפרעת אכילה ושאני רוצה הפנייה למרפאה המטבולית בהדסה כדי להתחיל לטפל בעצמי. לצעד המשמעותי הזה קדמו הרבה לבטים, הכחשות ובעיקר טיפול פסיכולוגי של שנה וחצי, שהתמקד בריפוי הטראומה שעברתי בילדותי כקורבן לאונס מתמשך. הפרעות האכילה התפתחו בחודשים האחרונים ובשבועות האחרונים תפסו תאוצה וחלק גדול יותר ומפחיד יותר בחיי. התשובה שקיבלתי היתה לקונית ביותר "אין לך הפרעות אכילה, הפרעות אכילה יש לנערות עד גיל 16 או 17 [אני בת 25]. את פשוט סובלת מדיכאון, קחי הפנייה לפסיכיאטר". ואכן קיבלתי ממנה את ההפנייה, יצאתי בלי לומר הרבה, המומה ומאוכזבת.. רציתי לשאול מהן הדרכים האחרות שניתן לקבל בהן עזרה, איך ניתן להגיע לטיפול מסודר, נכון, תומך ומבין יותר. תודה.

תות בננה שלום אני מצטערת לשמוע על העובדה שנפלת קורבן לפגיעה מתמשכת קשה. עשית צעד נכון ואמיץ בכך שפנית על מנת להגיע למרפאה מסודרת להפרעות אכילה כפי שקיימת בהדסה עין כרם. תשובתה של הרופאה מכעיסה, אך לא נתן לה להשפיע על דרכך לריפוי! את יכולה לגשת לפסיכיאטר בקופה, להסביר את המצב ולקבל ממנו המלצה להפניה למרפאה מטבולית. עוד תוכלי אולי ליצור קשר עם המרפאה המטבולית באופן ישיר ולבדוק האם את חייבת הפניה מקופת החולים לקביעת פגישה. יתכן שתוכלי לקבוע תור ראשון בתשלום אך לקבל מהמרפאה בהדסה מכתב המסביר לקופת החולים את העובדה שאת זקוקה לטיפול ספציפי להפרעות אכילה, וכך גם לקבל התחייבות (=החזר כספי). בקופות חולים מסויימות ישנן גם יחידות להפרעות אכילה בהן ניתן לקבל טיפול חלקי או מלא (דיאטנית, טיפול פסיכולוגי). ל"מכבי" יחידה מפותחת כזו בירושלים ואני מניחה שכך שלעוד קופות ובעוד ערים. מה שלא יהיה , אל תוותרי על האפשרות לקבל טיפול מתאים ולהפסיק את הסבל הכרוך בחיים הנשלטים בידי הפרעת אכילה. אנחנו כאן. טוב שפנית. תעדכני ותשאלי ואני אשתדל לתת מידע ותמיכה ככל שידרש. כל הכבוד לך ולפסיכולוגית שלך ובהצלחה. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית