גילי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

04/09/2009 | 15:18 | מאת: רות

הטיפול סביב נושא ההקאות מעלה כאב גדול שחוויתי בילדותי מאוד קשה לי להכיל את מה שקרה אז ואת הקשיים שיש לי היום בחיי המטפלת שלי הציעה להתקשר דקה לפני שאני מאבדת את עצמי ואני תוהה האם זה רעיון טוב בכלל? האם היא תוכל לעמוד בזה ? לפעמים אני מקיאה כמה פעמים ביום ומה אז? למרות שיש ימים שבכלל לא ובימים אלה אני מצליחה להחזיק את עצמי בעצמי. לא יודעת מה לעשות ,מצד אחד מושיטים לי יד לעזרה ואני מאוד רוצה לאחוז בה מצד שני לא נראה לי שהמטפלת שלי יודעת ומבינה מה ההצעה שלה אומרת )המטפלת של לא מתמכה בהפרעות אכילה) אני פוחדת שאם אכנע לעזרה אתאכזב או אאכזב אותה היא לא תוכל להכיל אותי ואז ארגיש לא טוב עם זה קשה מאוד להבין את המקום הזה בחי ואת ההתקפים האלה אני לא יודעת מה לעשות . הטיפול אצלה עזר לי פלאים ,חיזק המון תחומים בחיי "פתח" אותי לתת ולקבל מהעולם את מה שהוא מציע ,לכן חשוב לי מאוד המקום אצלה . מה לעשות?

שלום רות דווקא כיוון שהקשר עם המטפלת שלך חשוב לך, אני מציעה שתשתפי אותה בחשש הטבעי שלך לאכזב או להתאכזב. זה בפני עצמו נושא משמעותי בטיפול שהרי את בעצם אומרת לעצמך: "מוטב לוותר על קבלת תמיכה מאחרים על מנת לא לאכזב או ולהתאכזב". בסופו של דבר מה שקורה שהפניה לאוכל היא ה"פתרון" כי הוא אינו מאכזב או מתאכזב ברגעים קשים ובני אדם כן. בדקי איתה גם את רגשותייך סביב הצעתה וגם את השאלה הקונקרטית: האם היא מוכנה להיות זמינה לך גם מספר פעמים ביום. נשמע שהקשר בינכן טוב ושהיא תדע כיצד לתעל את השאלה החשובה הזו לטובת התקדמותך בהצלחה, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית