האם אני בדרך הנכונה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

01/09/2009 | 19:21 | מאת: מעיין

אבחנו אצלי הפרעת אכילה שקלתי 45 והייתי בדיכאוןוהפסיק לי המחזור,היתה לי התנגדות לעלות במשקל ופחדתי להשמין אחרי כמה שבועות התחלתי לעלות ואני רוצה לעלות עכשיו ויצאתי מהדיכאון התחלתי לצאת לבלות לעבוד לעלות במשקל אני רוצה גם לקבל מחזור אני שואלת האם יש מצב שאני יוצאת מיזה? או שאני מכחישה לעצמי?פשוט הטיפול שלי רק עוד חודשים אך אני נמצאת לבנתיים במעקב אצל תזונאית האם אני בדרך הנכונה או שאני עובדת על עצמי.? שאלה נוספת האם זה נכון שכל מי שהיה לה הפרעה אחרי שהיא מטופלת היא משמינה בקיצוניות?

01/09/2009 | 20:43 | מאת: שני

הרבה בהצלחה

01/09/2009 | 21:13 | מאת: מיכל

שזה דבר חשוב בפני עצמו לתהליך שאת עוברת. אני יכולה להעיד על עצמי שאני לא השמנתי בצורה קיצונית לאחר שהחלמתי מהאנורקסיה, באותם ימים הייתי בטוחה שהשמנתי משמעותית אבל מנקודת המבט שלי היום אני יודעת שתפיסת הגוף שלי הייתה מעוותת. לי באופן אישי מאוד עזר לעשות פעילות גופנית אבל ממליצה לך להתחיל רק לאחר שתהיי במסגרת טיפול כדי שלא תיווצר תלות שלך באימונים. האימונים מאוד עזרו לי להתחבר לגוף, להשתמש בגוף למטרות טובות ולתרום לו במקום ההרגל של לגרום לו רע. זו חוויה מאוד מחזקת. כשתיכנסי לטיפול תוכלי להתחיל אם את אוהבת פעילות גופנית כמובן. ממליצה להימנע מהרגלים קודמים כמו שקילה אובססיבית ולהישקלך רק במסגרת רפואית. בנוסף,"לצאת לעולם" ולחזור למסגרת חברתית תומכת ומהנה זה תמיד מומלץ. בהצלחה.

שלום מעיין וברוכה הבאה לפורום שלנו. קבלת על עצמך החלטה אמיצה ולא פשוטה- לטפל בעצמך. התחלת ללכת לתזונאית ואת צפויה לדברייך להתחיל בטיפול נפשי בקרוב. זו וודאי הדרך הנכונה עבורך ואינך עובדת על עצמך! יש בך בוודאי חלקים שרוצים לשמור את האנורקסיה וחלקים שרוצים להפטר ממנה, אך אין זה אומר שאת עובדת על עצמך אלא שהדברים מורכבים וכך זה בדרך כלל בסמפטומים של הפרעות אכילה. את יכולה להחלים לחלוטין גם אם קיימות בך תחושות כאלה. בנוגע לשאלת העליה במשקל לאחר ההחלמה: אין שום עדות לכך שבנות שמחלימות מאנורקסיה עולות במשקל בקיצוניות. להיפך. חלק גדול מהן שומרות על משקל גוף בטווח התקין. ציינת שהטיפול שלך מתחיל עוד חודשיים. כפי שאת רואה לפי התשובות היפות של שני מיכל, פורום זה יכול לספק תמיכה ולעזור לך בזמן שאינך בטיפול. את מוזמנת להמשיך לכתוב ולשתף בתחושותייך ושאלותייך. הגעת למקום הנכון! בהצלחה גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית