מוטרדת

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

02/08/2009 | 00:23 | מאת: א

היי אולי השאלה לא קשורה לפורום הזה, אבל אם לא אולי תוכלי להפנות אותי לכתובת המתאימה. בתקופה האחרונה (כמה חודשים) אני מקיאה לעיתים קרובות. לא ייחסתי לתופעה הזאת חשיבות מיוחדת כי אני בתקופה מאוד לחוצה וקשה, והנחתי שזה ביטוי פיזי ללחצים. הבעיה היא שלפעמים קורה לי שאני מקיאה מיד אחרי הארוחה, בייחוד בימים בהם אני לחוצה או קשה לי במיוחד, ואם עולות לי מחשבות קשות. וגם הערב - אכלתי משהו, ומיד כשסיימתי חשבתי שלא הייתי צריכה לאכול אותו, גם כי זו הייתה הוצאה כספית מיותרת וגם כי זה לא היה בריא במיוחד. חשבתי שהלוואי שהייתי יכולה לחזור בי, וברגע שהמחשבה עלתה בראשי התחלתי להרגיש את זה עולה, והייתי חייבת ללכת לשירותים ולהקיא. חשוב לי לציין שלא עשיתי שום דבר גופני כדי לעודד את ההקאה. האם לדעתך זו בעיה, או שזה באמת נובע ממתחים ולחצים, או שזה אולי צירוף מקרים?

שלום לך את מתארת הקאה בלתי רצונית כתגובה לרגשות שליליים. הדבר עשוי להיות שילוב של רגישות פיזיולוגית ושל עניין נפשי (כלומר, משהו שבמנגנון העיכול בגוף נחלש, והנפש "מנצלת" זאת על מנת לבטא את קשייה) עליך לפנות במקביל לרופא גסטרולוג אשר יברר מדוע את מקיאה בקלות ובאופן לא רצוני, וכן לטיפול נפשי להשגת כלים לויסות רגשי טוב יותר, שהרי כעת את מתארת שהתחושות מתרגמות להקאה את הבירור הנפשי תוכלי לעשות בכל אחת מהמרפאות לבריאות הנפש שמצויינות בהודעות הקודמות, או במרפאות המתמחות בהפרעות אכילה, או אצל פסיכולוג דרך קופת החולים שלך או אצל פסיכולוג פרטי מה שחשוב זה שתפני לשני הבירורים הנ"ל כמה שיותר מהר כי הגוף "מתרגל" מהר להקאות וככל שעובר יותר זמן, יותר קשה להגמל מהן בהצלחה גילי

02/08/2009 | 21:19 | מאת: א

היי אני כבר בטיפול, והמטפל שלי יודע על ההקאות, אבל לא נראה שאכפת לו במיוחד. דיברנו על זה כמה דקות ועברנו הלאה.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית