האם זאת הפרעת אכילה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

22/02/2024 | 09:58 | מאת: שואלת

היי, אני בת 31, לפני כ12 שנה היתה לי תקופה של כמה שנים שהיה לי מחסור באוכל כתוצאה מעוני והייתי חיה על כריך ביום ולכן הגוף שלי התרגל "לא לאכול" וירדתי כ25 קג . היום ב"ה לא חסר לי אוכל ויש לי שפע, ועדיין אני לא מצליחה לסגל לעצמי הרגלי אכילה עקביים ובריאים. לרוב אין לי תיאבון, גם שאני כן רעבה כמות מעטה של אוכל גורמת לי להרגיש מפוצצת. שאני מכינה כריך פשוט מ2 פרוסות לחם אני מרגישה מפוצצת כבר בחצי כריך ואני "מכריחה את עצמי" לסיים אותו כי אני לא אוכלת מספיק. אני יכולה להיות כל היום שבעה מהכריך הזה ויש ימים שהתיאבון שלי יותר טוב ואני מסוגלת גם לאכול צהריים אבל שוב, הכמויות קטנות, למשל קציצה אחת ו2 כפות אורז.. אני מנסה להוריד תפריטים מהאינטרנט לאכילה בריאה ואני לא מסוגלת לאכול את כל האוכל שכתוב שם. אני שוקלת 49 והגובה שלי 1.63. ואני מאוד משתדלת לא לרדת במשקל בטעות. אשמח לדעת האם זאת הפרעת אכילה? ואיך לגרום לעצמי לאכול 3 ארוחות מסודרות ביום. אני הרבה פעמים מעדיפה להחליף את הארוחת צהריים בקפה וביסקויט . אני פשוט לא רעבה מספיק. ובערב הרבה פעמים אני כבר לא רעבה ולא מעוניינת באוכל. ולפעמים אוכלת כריך. תודה מראש

הי לשואלת. תראי, הגוף והנפש שלנו מחוברים, והמנגנון של הרעב והשובע ,חילוף החומרים בגוף, וגם גודל הקיבה, מושפעים ממצבים שאנחנו עוברים בחיים. אם במשך מספר שנים הגוף שלך, שהוא מכונה מופלאה וחכמה, נאלץ להסתפק במעט מדי אוכל, אז כל מערכות הגוף והנפש התאימו את עצמן למצב. אני לא חושבת שמדובר בהכרח בהפרעת אכילה ומציעה לך שני דברים: 1. לפנות לרופא המשפחה לערוך בדיקות שגרתיות לראות האם יש לך חוסרים מסוימים ואם כן אז לטפל. 2. לבקש הפנייה לתזונאי/ת שתתן לך המלצות לאכול בריא . 3. לא להתעסק באכילה יותר מדי, לא להפוך את הנושא לעיסוק רציני. להגדיל הנאות חיים, טיולים, ספורט מתון. 4. לאכול מה שאת אוהבת.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית