הפרעת אכילה???

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

30/07/2009 | 07:50 | מאת: נטלי

שלום.אני בת 28 (נשואה+2).אני יודעת שאצלי לא מדובר בהפרעת אכילה, אבל זו הפרעה שקשורה לאכילה-אני לא מצליחה לאכול.גם כשאני מאוד רעבה, יש לי פחד שאם אני אוכל, אני עלולה לחוש בחילה/להקיא ואני מפחדת נורא מהקאות כבר מגיל קטן .לפני כ-3 חודשים אכלתי ולאחר מכן חשתי בחילה, ואחר כך פשוט כל פעם כשהייתי צריכה לאכול נוצר לי פחד שאם אני אוכל אני עלולה להקיא.לכן אני אוכלת בכמויות מאוד קטנות.המצב רק מידרדר ומידרדר, אני ירדתי 7 קילו, מחשבות טורדניות וחרדה לא עוזבות אותי, אני ברוב המקרים מחכה רק ללילה כדי לישון כי בשינה אני שוכחת מהכל, גם מרעב.זה אולי נשמע טפשי, אך אני מפחדת לנסוע אחרי אוכל, או אפילו ללכת לאן שהוא.אני מהדרום ומה שבטוח לא אוכל לממן טיפולים פרטיים, אך מה שיותר בטוח נמאס לי לחיות כך. זקוקה לעזרה.

30/07/2009 | 10:08 | מאת: גילי אגר

שלום לך נטלי לאחרונה עולות בפורום פניות רבות בנוגע למצב שתארת. בעייתך אכן קשורה לאכילה ואינה הפרעת אכילה, אלא קשורה לספקטרום של הפרעות חרדה עם מאפיינים טורדניים. הטיפול המתאים במקרה כזה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי להפרעות חרדה, עם אופציה גם לטיפול תרופתי. תוכלי לבקש טיפול נפשי לבעייתך באחת מהמרפאות הציבוריות לבריאות הנפש (אצרף רשימה בהודעה נפרדת) או לבדוק האם קיים טיפול קוגניטיבי התנהגותי דרך קופת החולים שלך, במחיר מוזל. בהצלחה, עדכני אותנו. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית