השפעת צום ממושך על הגוף

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

11/09/2023 | 03:39 | מאת: חיים

שלום, אשתי בת 41, סובלת שנים מעודף משקל. לפני כחודש היא החליטה להפסיק לאכול, להתחיל הליכות וספורט ורק לשתות, היא הורידה כ 10 קילו ועדיין מעוניינת להוריד 20. הצלחתי לשכנע אותה להתחיל לאכול, אבל היא אוכלת בסביבות ה 500 קלוריות להערכתי ביום. אני מבחין בריח אצטון מהנשימה שלה, היא מדווחת על תחושת יבשות בלשון ומכל ביס שהיא אוכלת היא סובלת כאבי בטן מאוד חזקים (כבר אחרי 4 ימים שהיא אוכלת קצת). היא חושבת שהכל בסדר, מסרבת ללכת לבדיקה או לקבל ייעוץ מקצועי. השאלה שלי היא אם ניתן להפנות אותי למקורות מידע שאוכל להציג בפניה על התהליכים שקורים אצלה בגוף? האם יש המלצות למה אפשר להוסיף לתזונה שיפחית את הנזקים אבל לא יוסיף הרבה קלוריות? תודה מראש על כל המלצה.

שלום לבעל המודאג, אני לא סבירה שקריאת חומר תעזור כאן שהרי להפרעות אכילה יש גורמים נפשיים. מעבר לכך, אפשר לשוחח עם האדם בו מדובר ולשאול אותו האם הוא במצוקה וזקוק לעזרה, אך אי אפשר לאלץ אף אחד לקבל טיפול. ממליצה לשוחח עם אשתך וחומר לה על חששותיך ודאגתך ולהציע לה לפנות לעזרה מקצועית אם היא מרגישה צורך בכך. בכל מקרה להיות תמיד לצידה ולתמוך בכל החלטה שהיא תקבל.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית