נמאס לי מהמצב - חייבת להבין מה זה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

26/07/2023 | 16:44 | מאת: שיר

שלום, אני כותבת כי כבר נמאס לי להמשיך עם המצב הזה ויותר מזה חייבת להבין מה יש לי אני בת 23 היתה לי אנורקסיה במשך כמה שנים וכיום אני במקום בריא כבר במשך כמעט שנה הייתי במצב לא טוב הייתי צמה לגמרי ימים שלמים ועושה המון ספורט ואם הייתי נופלת הייתי מקיאה הכל ככה במשך שנים הייתי בהמון טיפולים ואחרי המון עבודה קשה אני באמת במקום בריא יותר אבל כבר במשך חודש ואפילו חודשיים אני מרגישה רע כי מצד אחד אני מרגישה שהרצון להיות רזה חזר אלי הרצון לחזור לפעם (אפילו שזה סבל בלתי יתואר) כל הזמן יש לי בראש זכיורנות ומחשבות של: הלוואי והייתי יכולה לחזור לפעם כאילו מצד אחד הרצון להיות רזה רזה רזה והשנאה עצמית לגוף שלי חזרו ואך נהיו קשים מאוד מאוד ואני שונאת את הגוף שלי אבל מצד שאני אני אוכלת כרגיל ולפעמיים אפילו קצת יותר אני שונאת את הגוף שלי ואני ממש מתוסכלת שאני רעבה ושאני אוכלת אני כאילו מרגישה רעב פנימי רציני כל הזמן אני כיום במשקל תקין ואני רוצה לרזות לרזות לרזות אבל בפועל אני אוכלת איך אני יכולה להבין מה יש לי ? פעם כשהייתי עומדת מול המראה ורואה את הגוף שלי אז זה היה גורם לי לצום ולהקיא ולא לאכול כיום אני לא מצליחה זה כל כך מתסבל ומעבר לזה , זה גורם לי לתחושה של חוסר שליטה מה עושים? אני לא מסוגלת להמשיך ככה? תודה רבה שירה

שלום לך שירה. מאד ברורה לי ההרגשה הקשה שלך כשאת מרגישה שוב את המאפיינים של הפרעת האכילה שסבלת ממנה ושהשקעת מאמצים מרובים כדי להחלים ממנה. אני רוצה להדגיש ולהזכיר לך שהפרעות אכילה באופן כללי, ואצלך מדובר באנורקסיה ובולימיה, נובעות מסיבות נפשיות. בטוחה שבטיפול שעברת חשפת את הסיבות האלה וטיפלת בהן. לפעמים הסיבות האלה חוזרות ומופיעות , או שמופיעות סיבות נפשיות חדשות, ואת מושפעת מהן באכילה שלך כי זו הרגישות הספציפית שלך. אני חושבת שאת יכולה לעודד את עצמך ולהיות אופטימית שאם כבר ניצחת את ההפרעה בעבר, אז תנצחי אותה שוב. אין ברירה ותצטרכי לחזור לטיפול ואולי הוא יהיה קצר יותר הפעם.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית