בעל עם הפרעות אכילה איך מתמודדים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

23/04/2023 | 11:30 | מאת: מישהי

שלום רב בעלי בן 52 לפניי כשנתיים סבל מכאביי בטן קשים עם בירור שעשה התגלה חיידק בקיבה לקח את עצמו בידיים עשה דיאטה ירד כ15 ק"ג היה נראה טוב הרגיש טוב אבל באה הקורונה הוא היה בבית ומאז הוא רק אוכל ואוכל ואוכל .אני מעירה לו בצורה יפה בצורה קשה ברמזים כלום לא עוזר ,מרגע שנכנס הביתה ועד שעולה לישון לא מפסיק לפתוח ארונות מקרר אוכל מכל מה שבא ליד למרות שאכל ארוחת ערב בריאה מזינה ומשביעה הוא השמין נורא פיתח כרס הוא כל הזמן עם גזים ,פה מותר לי לומר אני נגעלת מהמראה מההתנהגות מה עושים??אני מכינה אוכל מזין גם לעבודה מתעוררת מוקדם בבוקר בשביל זה והא הורס הכל . לא יודעת איך להתמודד איתו ועם המצב אשמח לעזרה . תודה מראש

שלום לך. זה מצב לא נדיר שמתפתחות הפרעות אכילה לאחר ירידה במשקל באמצעות דיאטה שהיתה אולי קיצונית מדי. לצערי אין לי בשורות טובות לומר לך לגבי היכולת שלך להשפיע על בעלך. אנחנו לא יכולים לאלץ מישהו אחר לפנות לטיפול, גם אם זה מאד לטובתו. את יכולה רק להמשיך ולנסות לשכנע אותו, אבל אין טעם בלחץ בלתי פוסק. זה משיג הרבה פעמים תוצאה הפוכה ופוגע ביחסים.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית