התקפי הקאות לאחר הארוחה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

13/12/2022 | 23:47 | מאת: טלי

היי , שמי טלי ואני בת 20, בשנה שעברה חברתי הטובה לקתה בהפרעת אכילה ואף אושפזה בעקבות כך והרגישה בנוח לשתף אותי בהרגשות שלה שלוו בין היתר ברצון להתאבד או פגיעה עצמית אחרת. השיתוף שלה עשה לי רע והדיר שינה מעיניי אך מעולם לא אמרת לה זאת ונתתי לה את ההרגשה שיש לה על מי לסמוך. אני בחורה די רגישה ומעולם לא היה לי ביטחון עצמי גבוה ותמיד הייתי עסוקה בלעשות את הכל בצורה מושלמת כדי לחפות על "אי מושלמותי" וזה התבטא בלימודים, בסדר וניקיון, בספורט אינטנסיבי, ואם הייתי אוכלת הרבה בארוחה הייתי מענישה את עצמי ומדלגת על ארוחות. אך ככל שהחברה המשיכה לשתף אותי במצב שלה התחלתי לפתח חרדות ובחודשים האחרונים אף להקיא לפעמים לאחר ארוחות. אני מסרבת להאמין שיש לי גם כן הפרעות אכילה כי אני אוכלת כמעט רגיל ויש פעמים שאני אוכלת ממש הרבה(שלפעמים זה נגמר בהקאות ארוכות ולפעמים לא) וגם המשקל שלי תקין פלוס, המצב מאד מטריד אותי, מה עליי לעשות?

שלום לך טלי. הסימפטומים שתארת בשאלתך אכן מתאימים להפרעות אכילה ומה שאת מתבקשת לעשות זה לפנות לעזרה מקצועית. במקרים לא מעטים ההתבטאות של ההפרעה מושפעת מהסביבה החיצונית, ואין הכרח שמשקל הגוף יהיה נמוך כמובן.אם יש לך צורך ההכוונה לאיזה טיפול לפנות את מוזמנת לשאול אותי בפרטי. הטיפול צריך להיות על ידי מטפל מוסמך, המומחה ספציפית בהפרעות אכילה. באיחולים להטבה , רינה בלום. 0524491234.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית