עלייה במשקל לאחר עלייה בתפריט

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

09/11/2022 | 00:30 | מאת: אלה

אני צריכה לעלות במשקל , בשבוע שעבר ירדתי 400 גרם ולכן העלו לי בתפריטנעוד 300 קלוריות והתפריט שלי עומד על 2300 קלוריות. השבוע נשקלתי ועליתי 1.800 קילו . רציתי לשאול האם גם שבוע הבא תהיה עלייה ככ גדולה או שזה יתמתן מעט כי הגוף מתרגל? יש לציין שאני בתת משקל ואני מנסה לעלות למשקל תקין.

שלום לך אלה. אני לא חושבת שאפשר להתנבא ככה, ובכל מקרה זה נושא לתזונאי ולא בהכרח קשור להפרעות אכילה.

09/11/2022 | 09:00 | מאת: אלה

אני סובלת מאנורקסיה לכן חשבתי שזהנתאים לשאול כאן... אני יודעת שאי אפשר להתנבא אבל אני גם יודעת שהגוף מתרגל לכמות הקלוריות ולכן במשך הזמן הוא עולה פחות ואז יש צורך בעלייה נוספת בתפריט. לכן שאלתי האם זה הגיוני ששבוע הבא אני אעלה פחות?

בפנייה שלך לא כתבת מדוע את צריכה לעלות במשקל ועכשיו אני יודעת. בכל זאת אין לי יכולת לדעת איך הגוף שלך יגיב ספציפית. יש לך איש. מקצוע שמלווה אותך שיכול לעזור בלהסביר את. המצב?

10/11/2022 | 08:50 | מאת: אלה

אין לי כל כך איש מקצוע שאפשר לשאול אותו. פשוט רציתי לשאול אם זה הגיוני שאעלה פחות כי הגוף הרי אמור להתרגל לעלייה בתפריט והוא לא אמור להמשיך לעלות בכזה קצב מהיר של כמעט 2 קילו בשבוע. זה נכון? אני צודקת? או שגם השבוע הגוף יכול לעלות ככ הרבה?

10/11/2022 | 08:52 | מאת: אלה

אולי אפשר להעביר את השאלה שלי לתזונאית? פשוט זה ממש חשוב לי לדעת תשובה מקצועית גם אם היא לא חד משמעית.

זה בדיוק מה שרציתי ליעץ לך. לפנות לתזונאית.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית