געגוע-אני רוצה להיות אנורקטית😥😥

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

21/08/2022 | 17:53 | מאת: יעל

שלום !!! אני מרגישה ממש רע לשאול את זה , ואני אמוד מתפדחת לשאול את זה אבל זה חשוב לי ולכן אני מתגברת על הבושה רציתי לשאול: אני בת 22 מגיל 17 התחילו לי בעיות עם האוכל, מחשבות אובססביות על משקל, רזון וכושר מטורף הייתי קצת מלאה() ואז אחרי המון דיאטות שעשיתי ולא הצלחתי התחלתי לצום ולצום ולצום מגיל 17 לא ידעתי לאיזה מעגל אני נכנסת אבל בתכלס הייתי חושבת על אוכל באובססיה על רזון וכל מה שרציתי זה להגיעה ל-40 קילו הייתי מיום ליום מפחיתה את האוכל עושה ספורט ואם הייתי נופלת הייתי מקיאה בתלכס -אנורקסית ירדתי במשקל והפסקתי לאכול לגמרי וגם היה לי מצב רוח ירוד במשל כל היום ועצביים וכעס על כל העולם ההורים שלי גילו מהר מאוד את המצב והתחילו לפקח עלי שאני יאכל ולא יקיא שלחו אותי לטיפול רגשי בהתחלה לא שיתפתי פעולה בכלל, אבל לאחר זמן המצב שלי השתפר הנפשי והפיזי ואז עדיין הייתי חולה אבל חולה פחות היו לי מלחמות מאוד חזקות עם האוכל הדבר שהכי רציתי בעולם זה לרדת במשקל ולא לאכול הייתי צמה ימים שלמים ואם הייתי אוכלת חביתה או משהו כזה הייתי מקיאה הכל לאחר המון מלחמות וקשיים הצלחתי פחות או יותר לצאת לחיים חדשים כבר הבנתי שהרזון זה לא מה שיעשה אותי מאושרת ושאוכל נועד כדי לתת לגוף שלנו כוח ושזה לא מה שהכי חשוב בחיים ובעצם פתאום הבנתי עד כמה האנורקסיה הורגת ועד כמה לא כדאי לחיות איתה נילחמתי חזק מאוד מאוד מאוד ובסוף ניצחתי ב"ה עכשיו אני בת 22 אחרי שאני כבר יצאתי מזה לגמרי הפסקתי עם הטיפול עם הדיאטנית ועם הטיפול הפסיכולוגי ועם הכל , אבל עכשיו בכאב ודמעות אני כותבת שאני מתגעגעת לאנורקסיה אני כל הזמן בראש שלי מתה לחזור לשם , אני מרגישה שפשוט באלי להיות אנורקטית באלי להצליח לצום ואני כבר לא מצליחה כמו פעם וגם שאין י את המצפון אחרי האוכל כמו פעם אני פשוט עליתי קצת במשקל ואני אוכלת כמעט הכל וזה קשה לי אני רוצה את ההפרעה רוצה את המקום הבטוח שלי את המקום המוכר המקום שבו אף אחד לא דורש ממני כלום אני רוצה להיות רזה רזה רזה ובלתי נראית אבל אני כביכול בריאה כבר אני אוכלת(כמעט רגיל) ואני חיה מדיי פעם יש לי התקפי זעם ודיכאונות אבל על פניו אני חיה טוב אני אוכלת ולפעמיים ממש מתחרטת על זה וגם לפעמיים מקיאה (בלי שיראו) אני בחדר כושר ואני שואלת איך יכול להיות שאני מתגעגעת לאנורקסיה? האנורקסיה הרסה לי את החיים, שרפה לי את כל הקשרים החברתיים הרסה לי את הקריירה והרסה לי את החיים לגמרי ואני מתביישת לשאול את זה אבל אני רוצה לחזור לשם האם זה יכול להיות? והאם זה נקרא שאני עדיין חולה? האם יכול להיות מצב שבו אני ירצה להיות בריאה לגמרי ב100%? וגם למה אני רוצה את זה.? אני שונאת אותה אבל אוהבת אותה מבולבלת תודה מראש יעל

שלום לך יעל. קראתי את התיאור שכתבת והתשובה שלי די קצרה. כן יש מקרים שנירפאים מאנורקסיה לגמרי ולא חוזרים לכך בהמשך החיים. לך היתה הטבה גדולה וכנראה בגלל משהו שהיקשה עליך חזרת לאנורקסיה. זה לא אומר שלא תוכלי להגיע להטבה שוב אבל את צריכה להיות בטיפול כדי להגיע לזה. העובדה שאת יודעת שהאנורקסיה מזיקה לחייך לא סותרת את הקול הנגדי שמושך אותך למחלה. זו בדיוק האנורקסיה. מלחמה בין כוחות מנוגדים.

21/08/2022 | 18:13 | מאת: יעל

דבר ראשון תודה שכחתי לציין אני חזרתי לטיפול כבר לפני 4 חודשיים אך המטפלת אמרה לי שאני מוכנה לחיים תקינים ולהתחיל לצאת לדייטים וככה האנורקסיה לאט לאט תצא לי מהחיים, כי היא טוענת שאני כביכול בריאה , אבל מה שקשה לי זה הגעגוע כאילו למה אני מתגעעגת למשהו שהורג אותי וגורם לי להיות בדיכאון לפעמיים אני עד כדי כך רוצה לחזור לאנורקסיה שאני בדכאון מזה שאני רוצה להיות אנורקטית אני סובלת מזה מאוד ואני שואלת איך יכול להיות שבנאדם רוצה משהו שגורם לו סבל.? תודה מראש יעל

בהחלט יכול להיות. גם במילה שגורמת סבל יש גם רווחים רגשיים למי שסובל.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית