הפרעות אכילה בני נוער

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

20/08/2022 | 17:30 | מאת: אמא דואגת

אשמח לחוות דעת, הבת שלי עולה לכיתה י"ב ומתמודדת עם הפרעות אכילה בשנה האחרונה. מטופלת אצל דיאטנית בקופת חולים ופסיכולוגית פרטית. היא במשקל תקין ומדדים במגמת שיפור ונראה עליה שהעזרה שהיא צריכה הוא הטיפול הרגשי. אנחנו מתלבטים אם להמשיך עם הדיאטנית או להתמקד רק בטיפול הרגשי. מצד אחד אנחנו פוחדים שאם נפסיק עם הדיאטנית לא נהיה במעקב על המשקל ומצד שני נראה שהשקילה הזו כל שבועיים לא תורמת לכלום. זה באמת לא רלוונטי אם ירדה או עלתה 200 גרם. השיחות עם הפסיכולוגית עוזרות לה, כך נראה. אשמח לחוות דעת. תודה

שלום לך אמא דואגת. אומר לך את דעתי שלפיה גם אני מטפלת: 1. לא תמיד אני מערבת בטיפול גם דיאטנית. אם ישנו צורך חשוב למעקב בריאותי אינטנסיבי אז אני מערבת אך ורק דיאטנית עם הכשרה להפרעות אכילה עובדת בתיאום איתה. 2. דיאטנית אינה מוסמכת לטפל טיפול נפשי. אם הפסיכולוגית עוזרת אז כמובן תמשיכו איתה. מקווה שהיא מטפלת בהפרעות אכילה. לשאלות נוספות אפשר לכתוב לי לפרטי.

בנוסף, מעקב רפואי אפשר לעשות גם בקופת החולים ולהיות עם היד על הדופק: בדיקות דם ומשקל, דופק, לחץ דם.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית