מחשבות טורדניות על אוכל וייאוש

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

03/06/2022 | 18:35 | מאת: נעמה מהצפון

שלום רב. אני בת 45 מתגוררת בצפון. מזה מספר שנים ובמיוחד בחצי השנה האחרונה, אני מצמצמת באכילה ונמצאת במשקל נמוך (44 ק"ג). אני מודעת לכך שעלי לעלות במשקל, אך מחשבות אובססיביות על כמות מזון/סוג מזון/זמני אכילה לאורך היום מקשים עלי ומפריעים לי לתפקד. לעיתים קרובות אני מרגישה רצון לישון בשביל לא לחשוב. לאחרונה סיימתי טיפול פסיכולוגי והתחלתי טיפול חדש שלעניות דעתי לא ממש מתאים לי. נמצאת במצוקה רגשית גבוהה. כיצד אוכל להקל על מצבי ולהתחיל בדרך של חזרה לחיים תקינים והחלמה? תודה.

שלום לך נעמה. את בהחלט סובלת מהפרעת אכילה והמענה היחיד לכך הוא טיפול נפשי אצל מטפל מוסמך ספציפית לבעיות האלה. אם את עושה את זה עכשיו, אז פשוט המשיכי. את מוזמנת אם יש לך שאלות נוספות לשאול כאן או בפרטי. בטיפול אמורים להרגיש חיבור טוב לטיפול ולמטפל גם אם עוברים תהליכים לא פשוטים.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית