אכילה מרובה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

27/05/2015 | 22:11 | מאת: דניאלה

שלום, שמי דניאלה. במשך תקופה של שנתיים שבהן עשיתי דיאטה קפדנית ונוקשה מאוד. ירדתי במשקל, הגעתי לרזון לא מחמיא בלשון המעטה. כיום לאחר הירידה אני שוקלת 49 קילו וגובהי-1.76 מטר. מה שמאוד מטריד אותי הוא שלאחר שנתיים של דיאטה נוקשה כפי שציינתי וירידה של 12 קג התחלתי לאכול המון המון שטויות. מן הרגשה של כניעה כזו, שכבר אין כוח להילחם במאכלים האסורים ולהתענות. כיום, אני מנסה לעלות במשקל אך מוצאת עצמי עולה רק ממאכלים לא בריאים (חטיפים, שוקולדים, קורנפלקסים וכו..) עם סוג של תחושה שאני עושה בכוונה לעצמי, פיצוי על העינוי הממושך ללא כל הדברים האלה. אני אוכלת המון ופעמים רבות בהגזמה ואחר כך כועסת על עצמי מאוד! השאיפה הגדולה שלי כעת היא להמשיך בהרגלי האכילה הבריאים שסיגלתי לעצמי במהלך הדיאטה אך במקביל לדעת להנות גם מהמאכלים המתוקים והטובים מדי פעם. אבל הכל במידה הנכונה ועד תחושת שובע ולא להתפוצץ. כיצד אני יכולה לווסת את זה? נורא קשה לי עם כל הדברים האסורים כביכול, אני מוצאת את עצמי לא עומדת בפיתוי כי כל כך הרבה זמן התעניתי ולא נגעתי בהם. אני רוצה להמשיך עם אורח החיים הבריא ולא להתעסק כל היום באוכל. הכל מלא ברגש סביב הנושא הזה. בבקשה אשמח לעצתכם/עזרתכם. תודה!!

שלום לך דניאלה, ברצוני לומר לך שני דברים שאולי אינך יודעת. ראשית, עצם העובדה שביצעת תהליך כזה קיצוני של ירידה במשקל שהביא אותך למצב של תת משקל כפי שתארת, כבר כשלעצמו מעיד על הפרעה מסוימת בכל הקשור לאכילה ואולי אף לתפיסת הגוף. שנית, כאשר עושים וגורמים לגוף טראומה שכזו, הרבה פעמים מתפתחת הפרעת אכילה שנגרמת בכלל שהמערכות בגוף משתבשות, הפיזיולוגיות והפסיכולוגיות, וזה מה שאת חווה עכשיו. אני ממליצה לך לפנות לעזרה פסיכולוגית שתברר את הסיבות שהביאו אותך למצב הזה ולפתרונן.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית