הפרעות אכילה -אנורקסיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

23/08/2021 | 18:08 | מאת: אילת

שלום וברכה!!! האמת לא יודעת בדיוק איך לשאול הכל מסובך לי בראש מרגישה פסיכית עם עצמי אז ככה... אני בת 22 נחשבת לאישה מאוד יפה אני מגיל מאוד קטן חלמתי להיות רזה מאוד אני תמיד שקלתי משקל תקין עד שהחלטתי שאני חייבת להיות רזה ויהיה מה ניסתי המון דיאטות ספורט אבל תמיד נשברתי עד שיום אחד החלטתי שאני פשוט יפסיק לאכול וככה היה פשוט מיום ליום צימצמתי את האוכל עד למינימום ועשיתי המון כושר חשבתי כל היום על אוכל ועל הרצון להיות רזה אם הייתי אוכלת הייתי בוכה ומקללת את עצמי ומיום ליום צימצמתי את האוכל שלי עד שהתחלתי להקיא אפילו את הקצת שאכלתי המצב הנפשי שלי ידרדר המון התקפי זעם המון עצביים חרדות מחשבות אובססיביות עד כדי רצון למות פשוט הסתובבתי בעולם כמתה לא יצאתי עם חברים לא דיברתי רק הסתגרתי עד שההורים שלחו אותי לטיפול בבית חולים אני סירבתי והסכמתי לקבל טיפול נפשי מפסיכולוג אני אחרי הרבה מאמצים לאט ךאט מבריאה מבינה שרזון זה לא החיים מבינה שאוכל זה לא מה שייתן לי שליטה מבינה שבעצם לחיות סביב המשקל זה ביזבוז של חיים אני מבינה שהחיים האמיתיים זה חיים של נתינה שמחה ועשייה אני לאט לאט מתקדמת ומבריאה אבל השאלה שלי היא כזאת אני מרגישה שככל שאני יותר מבריאה ככה אני יותר בחרדה לצאת מהאנורקסיה אני מפחדת להיות בריאה אני רוצה לחזור להיות הכי אנורקטית אני מרגישה פסיכית כי אני כל כך מבינה שזה לא חיים אבל משהו בי מפחד להיות בריאה אולי תדעי לעזור לי מה זה אומר אני מנסה עכשיו להחזיק במה שכן נשאר לי מהאנורקסיה אני מבולבלת כי אני רוצה להיות בריאה אבל ככל שאני מיתקדמת ככה אני מתגעגעת לימים שהייתי הכי חולה אולי תדעי לעזור לי תודה לך אילת

שלום לך אילת. אין לי ספק מתוך כל מה שכתבת שאת עדין חולה באנורקסיה ואת חייבת טיפול כמה שיותר מהר. מה לגבי חזרה לטיפול?

23/08/2021 | 19:43 | מאת: אילת

אני בטיפול עדיין פעם בשבוע אצל פסיכולוגית אבל כל הזמן היא אומרת את המילה מבריאה ושאני על הדרך והאמת שפתאום יש לי פחות רצון להיות רזה פחות לחץ מאוכל וזה מה שהתכוונתי בשאלה איך יכול להיות שאני מבינה כבר לגמרי שהפרעות אכילה זה לא חיים מסכימה עם זה אוכלת יותר ועדיין כל כך מתגעגעת לימים שהייתי כל כך אנורקטית הגעגוע אוכל אותי מבפנים חזק ואני מרגישה טיפשה כי עד שהגיעה מצב שאני מבינה ןמוכנה לצאת לחיים חדשים קשה לי להשתחרר מהתווית "חולה" ופתאום אני שמה לב שאני פשוט אוהבת את האנורקסיה והכי רוצה בה אפילו שסבלתי בה הכי בעולם זה יכול להיות תודה מראש אילת

הרצון לחזור ולאמץ את האנורקסיה הוא חלק מהתהליך שאת עוברת ולדעתי כדאי שתדברי על זה עם הפסיכולוגית שלך. יש סיבות אמיתיות לפחד שלך להבריא והן בדיוק הסיבות להפרעות האכילה. על כל זה בדיוק צריך לעבוד בטיפול.

23/08/2021 | 23:41 | מאת: אילת

דבר ראשון תודה רבה על התשובה וההתייחסות בעצם יכול להיות מצב שבו אני ירצה לצאת מההאנורקסיה ב100%? כי עכשיו אני מרגישה כמעט בריאה מצידי אני במצב הכי טוב שאי פעם הייתי אז לפי מה שהבנתי ממך כל עוד אני רוצה להיות חולה עדיין לא סיימתי טיפול?😘💕 ממש תודה לילה טוב

נכון.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית