בעיות עם דימוי גוף, לא שלם עם עצמי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

23/08/2021 | 00:37 | מאת: מובך

שלום, אז ככה אני בן 21 ונראה לי שיש לי בעיה עם דימוי גוף. כאילו קורה שפעם אני מסתכל על עצמי במראה ועף על עצמי, חושב שאני חתיך. ואז ביום אחר או כמה שעות לאחר מכן אני מסתכל במראה ופשוט מתחיל לראות שיש לי אף ארוך, שיער לא משהו, שאני שמן[אני שוקל 70וגובה 180], שאני מכופף. וכו'. וכו'. השאלה היא איך אני יכול לטפל בזה לבד עם עצמי, מבחינתי ללכת לטיפול זה לא אפשרי מכמה סיבות שלא אפרט כאן. ואני באמת רוצה שזה יפסיק כי זה גורם לי לחוסר ביטחון עצמי[בעבר היה לי חוסר ביטחון מטורף, היה לי קשה לדבר ממש ליד אנשים. היום זה השתפר אבל אני מרגיש שזה מה שתוקע אותי במקום]. אודה לעזרתך

שלום למובך. ראה, אני תמיד מאמינה שאדם יכול לחולל שינויים בעולמו אם הוא רק רוצה מספיק חזק. גם כשאדם נעזר במטפל כדי לטפל בסוגיות הקשורות בנפש, עדין יש חשיבות עצומה לכך שהוא לוקח "פיקוד" על מה שמתרחש בטיפול. ובכל זאת, מבלי להכיר אותך ממש, אין לי אפשרות לדעת למה אתה זקוק כדי להסתייע בהקשר למה שתארת, כל שכן מה אתה יכול לעשות בעצמך ללא טיפול. מכל מה שציינת בשאלתך נראה לי שיהיה קשה לפתור את הקשיים האלה ללא עזרה מקצועית.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית