סובל מהפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

27/02/2015 | 17:09 | מאת: אלמוני

אני בן 20 פלוס, נושק ל30 וכמעט 10 שנים אני סובל מהפרעות אכילה קשות ביותר המתבטאות בבולמוסי אכילה והקאות. ספורט הוא חלק ממני כשתחום האוכל פוגע בי בתחום זה ובכל תחום בחיים, אני עסוק כל היום במחשבות , בורח ממצבים דרך האוכל ורק מעמיס מכל הבא ליד ומקיא. קיימות תקופות טובות יותר וקיימות תקופות נוראיות כמו בשנה האחרונה. האכילה הרגשית פוגעת בי בכל תחום בחיים אם זה בלימודים בזוגיות והפגיעה הנפשית מובילה לעיתים ממש לפיזית. אני נראה מבחוץ אדם נורמטיבי , מוקף בחברים מקרין שהכל בסדר ואף בטחון אבל מבפנים הכל רקוב. ההפרעות הללו פשוט מעסיקות אותי כל היום, מובילות לדכאונות, חוסר בטחון ומגבילות אותי ממש. מתבייש בזה בגלל הסיבה שאני גבר עם בעיה "נשית" ומתבייש לשתף אותה עם סביבת עבודתי ומחיית, עסוק בלהסתיר את זה וזה ממש פוגע בי מנטלית ופיזית בכך שאני מבטל/דוחה ואף נכשל במקומות שיקדמו אותי בחיים בעיקר בלימודים. המחשבות וההתמודדות והנפילות שואבות ממני כטח נפשי רב, יש לציין שאימי, אשר קרובה אלי מודעת לבעיה אבל לא לעומקה כפי שאני חושף כעת. אני חייב לטפל בעצמי, כי בכל פעם שהתחייבתי לעצמי להפסיק זה קרה לזמן קצר או לא קרה כלל. אשמח לעזרה ורוצה להפטר מהבעיה הארורה הזאת. תודה!

שלום לך אלמוני, ראשית, חשוב לי מאד לומר לך: אינך סובל מבעייה "נשית". כבר תקופה ארוכה שהפרעות האכילה אינן מצטמצמות אך ורק לנשים ונערות. כיום אנחנו רואים איך הבעיות האלה מופיעות גם בחתכי גיל רבים ושונים , איך הן מתבטאות בקרב שני המינים (גם אם עדין יש רוב בולט לנשים) ואף בקרב מגזרים באוכלוסייה שבעבר היו יחסית "מחוסנות" . שנית, אני מסכימה אתך שאתה חייב ממש לפנות לעזרה מקצועית. המצב הנוכחי אכן פוגע בך בכל דרך אפשרית. מה שאתה צריך להחליט כמובן הוא על סוג העזרה ואיך להגיע אליה. הדבר תלוי באזור הגיאוגרפי שאתה מתגורר בו, ביכולת הכלכלית שלך וגם מה מתאים לך יותר כאדם. האם תוכל ליצור עמי קשר כדי שאוכל להמליץ לך על פי הנתונים היחודיים שלך? אשמח לעזור, רינה 052-4491234.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית