בהמשך לשאלה שהיתה לפני

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

17/07/2021 | 18:27 | מאת: תמר

גם אני עם הפרעות אכילה הרבה מאוד שנים (18, ליתר דיוק). אושפזתי בעבר והייתי בטיפול במשך כמה שנים טובות. אבל אף פעם לא באמת החלמתי. בשנים האחרונות אני זזה הרבה בעקבות הלימודים\עבודה ולא באמת יכולה להתחיל בטיפול במצב כזה (עוברת בין מדינות). אף אחד לא מודע למצב שלי, אבל למעשה יוצא לי להקיא לפחות פעמיים בשבוע, עם בולמוסים. המשקל שלי נמוך, כבר שנים שאין מחזור, ובדיקות הדם שלי לא מאוזנות בעליל. אני אף פעם לא אוכלת עם השותפות ובכללי לא מצליחה להשתלב באירועים שכוללים אוכל. מה דעתך? מה היית ממליצה לי לעשות? ברור שאלה לא חיים בריאים...

קודם כל ברור רפואי מעמיק על מצבך הגופני ועם זה פנייה למרפאה או מטפל מומחה להפרעות אכילה.

18/07/2021 | 07:33 | מאת: תמר

כאן בדיוק הבעיה. למי אפנה? נפגשתי עם רופא משפחה לפני הקונה והוא הפנה אותי למומחה וכמה בדיקות. קיבלתי לפני כמה חודשים תוצאות אבל אין תורים לרופא מומחה בקרוב. עד שיהיה, אני שוב עוברת למדינה אחרת. אהיה במדינה הבאה במשך שנה או שנתיים ואני עדיין לא דוברת את השפה גם זה יקח לי קצת זמן ללמוד. מעבר לזה, קשה כל פעם להסביר לרופא את כל ההיסטוריה הרפואית שלי. איך אפשר לטפל כשהנמצאים במצב כזה? זו גם הסיבה שכל כך קל לי להסתיר את ההפרעה

מתי את עוברת למדינה אחרת?את זקוקה למומחה לטיפול בהפרעות אכילה או טיפול פרטני או במסגרת מרפאה להפרעות אכילה.

06/08/2021 | 10:57 | מאת: תמר

תודה על המענה. אני כרגע במהלך לימודים באירופה ובעוד חמישה חודשים עוברת למדינה אירופאית אחרת. כל מהלך הלימודים שלי גורם לזה שאני עוברת ממקום למקום בתדירות די גבוהה. נראה לי שמסגרת מרפאתית די לא באה בחשבון במצב כזה (אני במשרה מלאה), אבל טיפול פרטני מותאם בוודאי שיכול לעזור. לא מצאתי משהו כזה דרך הארץ (ראיתי טיפול שעולה 300 שקל לפגישה. זה בעצם אומר שאפריש כמעט את כל המלגה החודשית שלי לטיפול, וזה לא ישאיר לי כסף לאוכל ומגורים), אבל אולי אני פשוט לא מכירה. אפשרות אחרת היא למצוא משהו מקומי, אבל אין לי מושג איך לעשות את זה עם כל המעברים והעובדה שאני מתנהלת כל פעם בשפה חדשה. זה בעצם מקשה עליי בהבנת המערכות הבירוקרטיות המקומיות...

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית