לא מצליחה להרזות בעברי דיאטות קיצון

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

18/05/2021 | 15:52 | מאת: שלי

בעברי עשיתי הרבה דיאטות כי הייתי ילדה שמנה בסוף הגוף התרגל למעט קלוריות וככה חייתי מספר שנים. אפילו שהייתי בהריונות הצלחתי להוריד את המשקל העודף בהריון האחרון עליתי במשקל ואני לא מצליחה להוריד את המשקל 6 קילו. לפני ההריון התחלתי לאכול טוב כמו שאמורה לאכול לפי המחשבונים ולא משנה מה אני עושה המשקל לא זז אם אוכלת 1600 קלוריות ביום או אם אוכלת 800 קלוריות המשקל לא זז בכלל. אני עושה פעילות גופנית לא הרבה אבל הליכות בעיקר וכלום לא עוזר. אני מבינה שכנראה מכל הדיאטות עם המעט קלוריות שעשיתי נדפק המטבוליזם אבל מה עכשיו איך כן להצליח להוריד את המשקל? תודה רבה

שלי שלום. די ברור ממה שכתבת שלאורך שנים רבות את מתעסקת עיסוק יתר במשקל ובהפחתת משקל. כמובן שהדבר גורם פעמים רבות לשיבושים גופניים ופסיכולוגיים הקשורים באכילה. הדבר שהכי הייתי מאחחת לך הוא לעבור טיפול רגשי שיקח אותך מהעיסוק הזה. אם את לא מוותרת אז יש לך אפשרות להציג את השאלה לתזונאית. אני לא עוסקת בירידה במשקל כמטרה אלא בטיפול בהפרעות אכילה שיכול להביא לירידה.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית