בולמית?!

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

08/01/2015 | 13:05 | מאת: ליגל

שלום רב, אני בחורה בת 21. עד גיל 18 הייתי מלאה שקלתי 70 בערך. עד שהחלטתי לערוך שינוי ופשוט נכנסתי לסטרס של כושר ואכילה נכונה וירדתי ממש יפה ל60 קילו. אבל אז הבנתי שכבר אין לי חשק כל יום לעשות כושר אז יותר זלזלתי. וכשראיתי שאני עולה במשקל התחלתי פשוט להקיא את כל מה שאכלתי ואחרי תקופה של חצי שנה של הקאות הבנתי שאני מתדרדרת למקומות מסוכנים שלא כדאי להגיע אליהם אז החלטתי למנן את כל עניין ההקאות בהדרגה אבל מנגד הפסקתי לעצמי גם הרבה מאכלים לא בריאים כמו מאפים, בצקים, שתיה ממותקת ומוגזת, שוקולד ועוד כל מיני... אך מה שקרה שהגוף שלי התרגל להקאות מחד ומאידך גם התרגל למאכלים מסויימים. ומה שקרה זה שהמאכלים שכן אני כבר אוכלת אם אני לא מקיאה אותם אני פשוט משמינה. גם אם הם בריאים. פשוט גרמתי לעצמי נזק שאני כבר לא יכולה לאכול כלום בלי להשמין. אשמח אם משהו כאן יכול לכוון אותי. יש לציין שאני מודעת לעצמי ולבעיה ולא רוצה להגיע לחולי שלא אוכל לצאת ממנו. תודה מראש.

שלום לך ליגל, אכן על פי כל מה שכתבת עברת פיסית ורגשית שינויים גדולים בדפוסי האכילה בזמן האחרון, ודבר זה יצר תגובות פיזיולוגיות לא רצויות שהרי הגוף מנסה כל פעם להסתגל למצב חדש כדי לתפקד באופן מיטבי. אין לי ספק שאת צריכה להיות כמה שיותר מהר תחת הדרכה תזונאית טובה כדי להגיע שוב לאיזון ולשקט פיזיולוגי. יחד עם זאת, כדאי גם שתדאגי לעצמך לשיחות עם איש מקצוע מומחה להפרעות אכילה (זה לא חייב להיות מספר שיחות גדול) כדי לברר האם ואיזה רקע רגשי קיים מאחורי המצב שהגעת אליו.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית