מצב בעייתי, מחפשת המלצה לטיפול מומלץ

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

12/03/2021 | 21:12 | מאת: מבולבלת

היי, אני בת 19 ומתמודדת כבר כמה שנים עם הפרעה כלשהי שלא הייתה מאוד חמורה, ובעיקר גרמה לי לשנוא את עצמי וכל הזמן לחשוב שאני צריכה לאכול פחות ושאני מכוערת ושמנה. השנה משהו בי נשבר וההפרעה הזו החמירה מאוד, הגבלתי את עצמי במשך חודשים למספר קלוריות נמוך מאוד וירדתי הרבה במשקל. לאחר כמה חודשים כאלה התחילו לי התקפי אכילה שאחרי חלקם אני גם מקיאה. אני הנחתי שכנראה הכנסתי את הגוף לעקה כתוצאה מההרעבה הממושכת וניסיתי לאכול נורמלי, אבל פתאום שמתי לב שאני כבר לא יכולה לעשות את זה, מה שהבהיל אותי מאוד, כי הייתי בתחושה של "אני יכולה להפסיק את הדיאטה מתי שארצה" ולא חשבתי שבאמת יש לי בעיה. אני יודעת שמה שאני עושה הוא חמור מאוד לבריאות הפיזית והנפשית, אבל אני פשוט מרגישה שאני פשוט חייבת להוריד במשקל ושזאת הדרך היחידה שלי להרגיש תחושת שליטה וסדר בחיים. כשהכל מתמוטט לי או כשכועסים עליי בלי סיבה אני פונה לאוכל ומרגישה שאני "מענישה" את האחרים בזה שאני לא אוכלת (למרות שזה ברור לי שאני מענישה רק את עצמי ושזאת דרך נורא מטומטמת להתמודד עם הבעיות בחיים) ושזו הדרך שלי להתמודד ולבטא את הכעס שלי. אני מרגישה כבר לא טוב, אני לא ישנה טוב, אני כל הזמן חושבת על אוכל, מתכננת מה לאכול, מתאמנת עד תחושת סחרחורת ובחילה, מסתכלת על תמונות של אוכל, קוראת מחקרים על תזונה וכושר באופן אובססיבי וכמובן יש את הבולמוסים האלה שגורמים לי לסבל פיזי ונפשי רב. אני רוצה להפסיק עם זה ולחיות חיים נורמטיביים יותר, אבל מצד שני גם פוחדת כי אני נורא רוצה לרדת עוד קצת במשקל... זה לא תקין ואני מבינה שאני צריכה עזרה! מרגישה שמספיק אפילו יהיה לי רק לדבר ולפרוק בכנות עם מישהו מקצועי, ושאני באמת אוכל לצאת מזה כי מצבי לא חמור או נורא. בדקתי קצת על מטפלים וטיפולים ונותרתי מעט מבולבלת מאופציות הטיפול הרבות והסוגים השונים. מה מומלץ למצבי? פסיכותרפיה? אולי בכלל תספיק רק דיאטנית שתסדר אותי על תפריט נורמלי? יש סיכוי לקבל טיפול בצבא או שפשוט יבעטו אותי משם? מצטערת ממש על החפירה ופירוט היתר, אני פשוט הייתי חייבת להוציא קצת ממה שעובר עליי ולהסביר את מצבי כדי לקבל המלצה לטיפול מתאים... כמובן שאת לא צריכה לקרוא הכל. תודה

שלום למבולבלת, דווקא קראתי הכל בעיון ואני חושבת שתשובתי לא תהיה לך קלה לעיכול. מתוך מה שאת מספרת יש לך ביטויים ממש לא פשוטים של אנורקסיה ובולימיה. אגב, יש נטייה לראות היום את שתי המחלות האלה כאותה מחלה עם ביטויים שונים על אותו רצף. אני בטוחה שפנייה לתזונאית לא מספיקה במקרה כזה ושאת ממש חייבת לפנות לעזרה מקצועית של מומחה להפרעות אכילה, פרטי או במערכת ציבורית מרפאתית. במקרים רבים משלבים יחד עם הטיפול הנפשי טיפול של תזונאית. אם את זקוקה לעזרה לגבי בחירה של טיפול את מוזמנת לפנות אלי בפרטי ואסייע לך. 052-4491234. אני ממש מייעצת לך לא לחכות יותר מדי עם הפנייה לטיפול.זה יכול לסכן את בריאותך הגופנית והנפשית.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית