הבנתי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

18/10/2014 | 13:22 | מאת: מייקל

שלמעשה בלתי מאנורקסיה בגיל בצבא. אז זה לא היה ברור לי. הצרה היא שבכל חצי שנה או יותר. ברגע שיש לחץ מסויים קשה בחיי אני ממעיט באכילה באופן לא מודע. והדבר גרם לי לשיתוק מעיים חלקי. ברגע שזה קורה אז נדלק לי אור אדום ואני אוכל בכוח מכריח את עצמי. הבעיה שרוב הזמן אני בסדר גמור. וזה קורה פתאום. כמה ימים.. כאילו המח עסוק בלחץ ואני נסוג למצב חמור. כמו התיבשות כאב ראש ושיתוק במעיים. שזה מצב ממש זוועתי. אין לי כל דרך לשלוט על זה. רוב הזמן אני מתפקד רגיל.

מייקל שלום, למרות שאמרת שסבלת מהפרעת אכילה בזמן השירות הצבאי, אני לא הייתי מזדרזת להגדיר את מה שתארת כהפרעת אכילה. פעמים רבות הגוף מגיב במצבי מצוקה ולחץ בהפסקת אכילה זמנית, שהרי הגוף מתמודד עם הלחץ הקיים ובוודאי שאינו יכול להתמודד גם עם עיכול מזון, וזוהי תופעה מוכרת וגם טבעית. השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא לגבי התדירות שבה מתרחשת אצלך התופעה הזו של הפסקת האכילה בשעת לחץ והאם וכמה זה מפריע לך בתיפקוד היומיומי.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית