כמה שאלות

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

26/07/2009 | 04:41 | מאת: מתענינת

היי גילי, תוכלי לספר קצת על על המחלקה בהדסה עין כרם? למשל, מהם הקריטריונים לקבלה לאשפוז (מעל גיל 18)?, ואיך היא מתבצעת? האם יש אפשרות גם לאשפוז יום? מהו סדר היום, באופן כללי של המאושפזות? ומהו משך זמן האשפוז הממוצע, עד כמה שאת יודעת? אשמח אם יש כאן קוראות שיכולות לתרום גם הן מנסיונן. ושאלה אחרונה - האם באופן כללי מבחינת החוק קיימת אפשרות של אשפוז כפוי מעל גיל 18? אני מתכוונת כמובן למקרה ספציפי של הפרעת אכילה. תודה!

שלום רב אני אמנם עובדת גם בהדסה עין כרם אך איני כותבת בפורום זה מטעמם, ועל כן לא אפרט כאן על התהליך הטיפולי בהדסה כפי שאיני מפרטת על מקומות טיפול אחרים. תוכלי ליצור קשר טלפוני עם המחלקה הפסיכיאטרית, שם יוכלו לתאם איתך פגישה או לענות לך בטלפון באופן מדוייק על שאלותייך. בנוגע לאשפוז כפוי בהפרעות אכילה, זה נושא רגיש עדין שאין לו מענה טוב וחד משמעי. בגדול, לא נהוג לאשפז בכפיה מצבים של הפרעות אכילה, אך יש להוועץ עם פסיכיאטר לגבי כל מקרה ולבחון באופן ספציפי האם יש עילה לכך. שיהיה בהצלחה! גילי

27/07/2009 | 00:06 | מאת: מתענינת

גילי, יכול להיות שהניסוח שלי היה אגרסיבי מדי וזו הסיבה לתגובה שלך. מה שרציתי זה תיאור כללי של חווית האשפוז, בעיקר בנסיון להפיג קצת את הפחד מהאפשרות הזו. לא באופן ספציפי על הדסה, אלא באופן כללי. בכל מקרה, תודה.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית