האם צריכה סיוע? תודה רבה!!

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

25/05/2020 | 14:55 | מאת: אנונימית צריכה עזרה

בתקופה האחרונה אוכל מעסיק אותי לא מעט. חושבת תמיד מה לאכול ומתי, כל הזמן בראש שלי..מנסה לעשות דיאטות ללא הצלחה כי תמיד הרצון לאכול גובר. מצליחה לשמור כמה ימים ברצף ואז יש עוגה/מאורע/אוכל שמחרב את הכל. כן יש פעמים שאני יודעת שאם אוכל עכשיו משהו אז אתחרט על זה וארגיש חרא, אבל עדיין אני לא מצליחה לעצור את עצמי ובסוף אוכלת. כן יש פעמים שאני יודעת שאני אוכלת יותר מידי אז אני מנסה להסתיר ושלא יראו כמה אני אוכלת. בפועל אני תחת דיאטה אבל רק עולה במשקל כי לא מצליחה לשמור. מדובר באירועים אל מאוד תכופים אבל עדיין המגמה היא של עלייה. מרגישה שגם בשבועות שאני שומרת מאוד טוב על תזונה אני לא יורדת במשקל ואז זה מאוד מתסכל ומוציא את האנרגיות מלשמור. אני מאוד מתוסכלת מהסיטואציה. אני לא יודעת לעשות את ההבחנה האם מדובר באיזושהיא בעיה ודרוש טיפול, ומאיזה סוג, או שמא פשוט קשה לי לעשות דיאטה כמו רוב האוכלוסיה ופשוט דרושה משמעת קפדנית יותר/תפריט אחר.

נראה לי שכדאי שתפני למטפל בהפרעות אכילה לפחות לייעוץ ראשוני האם ההתעסקות שלך באוכל ובאכילה קשורה לנסיונות לא מוצלחים לסגל תזונה בריאה או קשורה לקשיים רגשיים לא מטופלים שמתבטאים בדרך זו.הרבה פעמים התעסקות רבה מדי במה שקרוי דיאטות מובילה לקשיים שיכולים להפוך לעיסוק כפייתי בנושא.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית