בעיה אצל ילד

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

22/04/2013 | 22:50 | מאת: טלי

שלום! לפני כחודש - במהלך ארוחה לבני (בן 9) "נתקע" חלקיק של מלפפון בגרון. למרות שלא הייתה לו תחושת חנק - תפס את האירוע כטראוומתי מאוד. במהלך שבוע ראשון היה לו קושי רב בבליעת המזון ואף פניתי עמו לרופאת ילדים אשר המליצה על טיפול בקלמנרוין למשך כשבועיים.לציין כי במשך הזמן חל שיפור בבליעתו - אוכל את שלושת הארוחות היומיות - עם זאת הארוחות עדיין נמשכות זמן רב מהרגיל ועדיין נראה כי חושש מבליעה.בשיחה עמו אמר כי לפעמים מרגיש קצת עצוב ופוחד עקב מחשבות על אוכל.עם זאת אציין כי כשאוכל ממתקים האהובים עליו הבעיה נעלמת כלל.מה עלי לעשות - לדאוג ולפנות לעזרה או להניח לו? אודה מאוד לקבל תשובה לשאלתי.

שלום לך. ראשית, טוב שהאירוע נגמר כך. ניתן להבין את הבהלה שלו והוא מנסה להתנהג באחריות כדי לא לחוות זאת שוב. עולים בדעתי כמה דברים חשובים: 1. מה שחשוב זה לוודא שקיימת מגמה של שיפור- ואת מציינת שכן, כלומר שככל שהזמן עובר- הוא חוזר לאכול באופן יותר ויותר רציף. אם מגמה זו משתנה- אז יש סיבה להתערבות של פסיכולוג קוגניטיבי התנהגותי לילדים. 2. שימי לב שהוא לא נמנע מלאכול מלפפון. אחד הדברים שחשוב לבדוק לאחר אירוע טראומטי זה שלא מפתחים המנעויות מדברים שקשורים לאירוע. במקרה הזה הוא עשוי להמנע מאכילת מלפפון/ מאכילה במקום שזה קרה בו וכו'. 3. נסי להסיר את הפוקוס מהאכילה. כלומר, גם אם אתם משפחה שאוכלת באופן מסודר ללא טלויזיה, הרשי לו לצפות בטלויזיה תוך כדי אכילה או לעסוק בפעילות אחרת כדי שהפוקוס על האכילה ירד. 4. אחד הדברים המפחידים בחנק הוא תחושת חוסר האונים. יש לי רעיון שאת צריכה לבדוק איך הוא מרגיש לך לפי ההיכרות עם עצמך ועם בנך, אבל אולי יכול לעזור לו לדעת מה צריך לעשות במקרה של חנק. עצם הידיעה שיש מה לעשות עם משהו קורה- מאפשרת לנו להיזהר פחות בנסיון למנוע את ההתרחשות שלו. כמובן שלא כדאי להציף אותו במידע מפחיד על חנק, אבל אם היית יכולה למצוא מישהו שמבין בתחום שיסביר לו בצורה נעימה וקלילה מה לעשות אם זה קורה שוב- אולי זה היה מקל עליו. עדכני איך הולך, גילי

23/04/2013 | 22:29 | מאת: טלי

מודה לך מאוד על התייחסותך המהירה לשאלתי.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית