לאוכל אוכל אבל לא לבלוע אותו

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

19/04/2013 | 15:25 | מאת: אירית

יש לי שאלה האם מצב בו אני אוכלת לדוגמא פיצה וכל כמה ביסים רגילים אני לוקחת ביס לועסת אותו ויורקת אותו למפית כדי שאף אחד לא ישים לב וככה עם כל המאכלים שאני אוכלת, האם זו הפרעת אכילה? תודה

שלום לך. מבחינת הגדרה יבשה זו אולי לא בהכרח נחשבת להפרעת אכילה בעיקר אם אינך בתת משקל, אך מבחינת הבנה נפשית- זו בהחלט הפרעת אכילה. לא עצם הפעולה אלא הסיבה לפעולה. ההתנהלות הזו מבטאת את העובדה שלא הצלחת למצוא מצב בו את אוכלת כמות שאת שבעת רצון ממנה. את כנראה חשה שאינך יכולה לוותר על האכילה או שאינך מרוצה ממשקל גופך וזה ה"פתרון" שמצאת. מה שאותי כאשת מקצוע מעניין -זה לטפל בהרגשה שיושבת בבסיס ההתנהגות הזו. אני ממליצה לך לפנות לטיפול ולהבין מה ההתנהגות הזו מבטאת. גילי

23/04/2013 | 01:50 | מאת: Tal

אני מזדהה עם מה שכתוב. אני לא ישנה טוב ומתעוררת כמה פעמים בלילה ויורדת לאכול. אני נתקפת בבולמוסים. אמנם אני לא בולעת את האוכל אלא יורקת אבל אני מודעת שיש לי בעיה.. פשוט נכנסתי למעגל שאני לא מצליחה לצאת ממנו

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית