שלום רב אני סובלת מבולמוסים

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

06/07/2017 | 18:38 | מאת: לימור

כבר שנים, ובשנה האחרונה התחלתי לקרוא המון פסיכולוגיה של האוכל ובולמוסים בפרט אבל כל זה לא נתן לי מענה לפתור אותם. אני יודעת שהבולמוסים קורים כשקשה לי ועוד כל מיני תחושות רגישות שליליות, ושהפתרון של האוכל עבורי הוא רק הסימפטום ולא הפיתרון,אבל מה אני אעשה ,ולזה לא מצאתי תשובה,שלשבריר השנייה שהאוכל המתוק נמצא בפה שלי ,זה גורם לי להקלה ויותר מזה,להנאה מאוד גדולה?אחכ אני מרגישה פיזית לא נעים,אבל הקטע שכשאני חווה רגש קשה והאוכל בפה,הוא מספק הנאה וירידה בלחץ לשניות האילו.ואם הוא מספק לי הנאה וירידה בלחץ למה שאני אוותר עליו או אפסיק אותו? כי אחכ הוא גורם לתחושה פיזית לא נוחה.....?? איך אני יכולה לפתור את המחשבה הספציפית הזאת ?

שלום לך לימור. מה שעושים בטיפול בבולמוסי אכילה בין היתר, הוא בדיוק את זה: מוצאים את המענים האחרים שאפשר לתת למצבי הלחץ והמצוקה, כדי להקטין את הצורך למצוא מפלט באכילה. את החיפוש הזה כל אחד עושה לעצמו.

07/07/2017 | 23:33 | מאת: לימור

הבולמוס מספק לי הנאה,למה שאני מראש ארצה לעשות משהוא אחר ? חוסר ההנאה באה רק אחרי כמויות האוכל ,,אבל לא ברגע האכילה עצמה...

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית