היי גילי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

21/12/2012 | 12:23 | מאת: אלמוני

נדמה לי שראיתי אותך בערוץ 2, מדברת על טיפול וירטואלי. זאת היית את?. (אם כן, אז את מקסימה). אני אוכל מתוך שיעמום וכעס ופחד. זה ברור לי. אני אפילו מודע לזה בזמן אמת. אבל אני פשוט לא מצליח להפסיק. אני יודע שזה אידיוטי - וממשיך. קשה לי להבין את זה. אז רציתי לשאול אותך: למה למרות ההבנה הרציונאלית הזאת, אני ממשיך?. איך להפסיק?. הייתי שמח שתתני לי המלצות שאפשר ליישם מיד. תודה.

תודה על המחמאה :) כולנו עושים דברים למרות ההבנה הרציונלית של מה "נכון" לעשות. זו השפעת התת מודע שלנו, של רצונות סותרים ובעיקר, של תפקידים שיש להתנהגויות מסויימות בחיים שלנו. כיוון שלמרבה השמחה אתה מספר שאתה מודע להתנהגויות בזמן אמת, ומודע למצב באופן כללי, מה שכדאי לך לנסות לעשות הוא בשני מישורים: 1. מניעה- לעשות רשימה של מצבים מועדים להתקף (זמנים מסויימים, מקומות מסויימים, רגשות, מאכלים), לעבור עליהם אחד אחד ולבדוק איך אתה יכול לצמצם כל אחד מהם בשבוע הקרוב. 2. לקראת התמודדות בזמן אמת- לשבת בזמן רגוע (לא במהלך התקף)ולחשוב ולכתוב רשימת פעולות שנוהגות למשוך את תשומת לבך באופן מאד מאד משמעותי וגם של פעולות שלא מאפשרות להתקף להמשיך להתקיים. דוגמאות של אנשים אחרים: לצאת מהבית, לרוץ, לצעוק, לשמוע מוסיקה חזקה, להתקשר לאדם ספציפי ולדבר איתו, לצייר, לשחק עם בעל חיים, להדליק את המחשב ולראות סרט מאד עוצמתי וכו'. לאחר שהרשימה מוכנה, בדוק האם יש דברים שאתה יכול להכין על מנת שכל האפשרויות ברשימה יהיו זמינות (לקנות מוצרים ליצירה/ להוריד סרט אהוב וכו'). ואז, הרגע החשוב ביותר הוא הרגע שאתה מבין מה קורה ולא מצליח לעצור. אם הגעת לרגע כזה (דבר שיקרה פחות ופחות ככל שתשקיע בסעיף המניעה)- עליך רק לזכור לנסות את הרשימה ולראות מה קורה. אשמח לעדכונים. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית