מרגישה אבודה ולא יודעת באיזו דרך לבחור

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

28/02/2017 | 08:51 | מאת: נטע

מרגישה מתוסכלת, אבודה, מבולבלת ובעיקר מיואשת... בקצרה, אני בת 29 וכל חיי סובלת מעודף משקל כאשר בתקופת מסוימות הצלחתי בדיאטות ותוכניות הרזיה ושקלתי משקל סביר ובריא. כעת אני בחופשת לידה ועליתי כבר (כולל משקל הריון) 20 קילו יותר ממה ששקלתי לפני שנה. אני בבית ולכן אוכלת יותר, אבל גם כשהייתי יוצאת לעבודה היתה לי בעיה שפשוט הדחקתי והכחשתי אותה. אני מרגישה שאוכל שולט בי. שאני לא יכולה לנצח את האוכל. שגם אם אתאמץ ואשמור, בערך פעם בשבוע יגיע הבולמוס, הוא יכול להימשך שעות, אני יכולה גם ללכת לישון ולקום למחרת ולהמשיך עם הבולמוס. אני מדברת על כמויות גדולות של פחמימות ברמה של חנק. אני כל הזמן חושבת על אוכל ומוטרדת מאוכל. כשאני בתוכנית הרזיה אני יכולה להיות מצטיינת ולהכין אוכל בריא וטעים, אבל הבולמוסים מציקים לי בראש ואני לא באמת רגועה, כמו שציינתי האוכל פשוט משתלט לי על החיים ולא נותן לי לשלוט בהם. הוא שולט, הוא קובע איך אני אראה, איך יהיה מצב הרוח שלי, איך יהיה הביטחון העצמי שלי. נמאס לי ואני רוצה לטפל גם בנפש הכואבת ולא רק בהיבטים של תזונאית. מה עושים? עם מי מדברים? האם יש תקווה למצב הזה?

נטע שלום, אין ספק שלהתעסקות הבלתי פוסקת שלך באכילה ובחשיבה על אוכל, ישנן סיבות פסיכולוגיות. אמנם את מתארת שמאז ומתמיד סבלת מעודף משקל, שבהחלט יכול לנבוע מסיבות גנטיות חוץ מסיבות של הרגלי אכילה לקויים וסיבות רגשיות, אך ברור שבשל עודף המשקל הזה שליווה אותך התפתחו בעיות רגשיות שניתן לטפל בהן. אני בהחלט ממליצה לך לפנות לטיפול רגשי בהפרעות אכילה שיעשה ברור עמוק לגבי השורשים של הקשיים שלך ויתן להם מענה. אגב לנסיוני ואמונתי, טיפול כזה לא חייב להיות ארוך, הוא בהרבה מקרים יכול להיות טיפול קצר מועד שאורך כ-12 פגישות. את מוזמנת לפנות אלי בפרטי ואעזור לך למצוא טיפול מתאים לצרכייך. רינה בלום 052-4491234.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית