הפרעות אכילה והריון

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

29/10/2012 | 11:09 | מאת: נינה

היי, אני בת 22 וכבר מגיל 13 היו לי בעיות עם משקל ודימוי גוף שלילי..אני מאובחנת בציקלותימיה וסוג של בולמיה - בולמוסים, הרעבות ומעט הקאות..הייתי מטופלת אצל פסיכולוג ופסיכיאטר וגם לקחתי כדורים. היום אני נשואה שנה וגילינו שנכנסתי להריון..זה מאוד משמח אותי אבל עצם המחשבה על כל תהליך ההשמנה בזמן ההריון ולאחר הלידה לא נותנים לי להנות.. האמת שכבר די הפסקתי להקיא וגם את הכדורים הפסקתי (על דעת עצמי..) והצלחתי לשמור בערך על איזון.. הבעיה היא שדימוי הגוף השלילי לא עבר וזה תמיד מכניס אותי לדכאונות ואני מפחדת שזה ישפיע על העובר או שאני אחזור להקאות והרעבות.. מה אני יכולה לעשות..? אודה לעזרתך...

שלום נינה. נשמע לי שזה זמן אידיאלי לפנות לטיפול בשיחות שממוקד בדימוי הגוף, בחשש מהשמנה ובשינויים במצבי הרוח. במקביל, מומלץ מאד שתהיי בתהליך אצל תזונאית שמומחית בהפרעות אכילה. תרוויחי כך שני דברים: 1. תלמדי כיצד לזהות את המחשבות המכניסות אותך למצבים קשים סביב אוכל וכיצד לשנות את ההתנהגויות ההרסניות. 2. תקבלי הדרכה כיצד לעבור את ההריון מבחינת תזונה באופן בריא לעוברך ולך ומבלי להיות בהכרח בעודף משקל. בנוגע להפסקת התרופות מומלץ להוועץ בפסיכיאטר שלך. מבחינת הטיפול בשיחות ואצל תזונאית- יש רשימה של אפשרויות טיפוליות בתאריך ה 19.9 בהצלחה ושיהיה במזל טוב. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית