חור בין החדרים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/04/2009 | 11:46 | מאת: דנה

שלום, בני בן 3 הבן שלי עשה צילום בשל רעשים קטנים מבית החזה. הקרדיולוג בדק אותו ואמר שזה מלידה- משהוא שלא ידעתי- והוא אמר שלא תמיד רואים את זה בלידה. הקרדיולוג אומר שיש חור קטן בין החדרים בלב. זה משהו שאמור להסגר במשך הזמן? מה זה אומר בדיוק? משהו מסוכן שיגדל?

26/04/2009 | 10:21 | מאת: דר הגש יוליוס

בד"כ לא. יש לבצע אקג ובדיקת אקו אצל קרדיולוג ילדים. אם מדובר ב"חור"קטן, בד"כ נסגר מעצמו, בשנים הראשונות לחיים ולא אין לזה משמעות מבחינה פעילות גופנית. אם הפתח איננו קטן ישל להחליט על המשך ההתיחסות לאחר הבדיקה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים