אורטה מורכבת וגיוס לצה"ל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/04/2009 | 11:34 | מאת: orit

שלום, רציתי לבדוק לגבי בני בן ה-17. לפני כ-3 שנים התגלתה אצלו בבדיקת אקו לב הרחבה משמעותית של האורטה. האם יש סיכון באם הוא יתגייס לצה"ל. לטיפולכם המהיר אודה

21/04/2009 | 14:10 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום אורית, בחולים עם הרחבה משמעותית של אב העורקים פעילות גופנית מאומצת, או חבלה בחזה, עלולים להסתיים בקרע של אב העורקים, שהוא מצב מסכן חיים. חולים כאלה חייבים להימצא במעקב הדוק אחר רוחב אב העורקים. ההחלטה על התאמתו של בנך לגיוס לצה"ל היא כמובן באחריות חיל הרפואה. אם לא ימצא כשיר לשירות, עומדת בפניו גם אפשרות של התנדבות לשירות צבאי, שאינה חייבת בטירונות או בפעילות המסכנת את בריאותו. גם במקרה זה, ההחלטה היא בידי חיל הרפואה של צה"ל. אני מניח שתוכלי לקבל פרטים נוספים בלשכת הגיוס.

22/04/2009 | 10:08 | מאת: ד"ר יוליוס הגש

ממצא זה דורש מעקב בתדירות יותר גבוהה מאשר אחת ל3 שנים. לעיתים יש צורך בטיפול תרופתי קבוע. יש להימנע ממאמצים גופניים בהתאם להנחיות. יש להביא בדיקה עדכנית ללשכת הגיוס על מנת לקבע פרופיל רפואי מתאים.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים