PR מהיר.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/04/2009 | 06:54 | מאת: גל

ביתי ספורטאית תחרותית.התעמלות מכשירים. בבדיקת מאמץ אובחן PR מקוצרלאורך כל הבדיקה,וכן בהתאוששות. הסתגלה למאמץ בן 8 דקות,במהירות 6 מייל בשעה.שיפוע 6%דופק מירבי 210 לחץ דם מירבי 130/60.דופק מנוחה 107. א.ק.ג. מנוחה PR=0.08 מה אתה אומר על כך? נאמר ש99% תקין. שלחו לבדיקה אצל קרדיולוג וכן אקו. מה דעתך ? האם צריך לדאוג? תודה רבה ויום טוב.

19/04/2009 | 10:40 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום גל, לא צריך לדאוג, אבל מאחר שבתך עוסקת בספורט תחרותי - חשוב שתיבדק ע"י קרדיולוג על מנת לבדוק את משמעות ה- PR הקצר ואת ממצאי הארגומטריה שתיארת בפנייתך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים