תינוקת בת 7 חודשים.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/09/2009 | 14:12 | מאת: אילנה

שלום רב, ותודה מראש!!! בתי בת 7 חודשים, כשנולדה אובחנה אצלה איושה קלה בגיל חצי שנה נבדקה בבדיקת אקו לב בבי"ח וזאת היתה האבחנה: "גודל ותפקוד תקין של חדרי הלב, זרימה תקינה בצבע ודופלר על פני המסתמים המחיצות נראו שלמות למעט PFO. נמצא מוצא תקין של עורק כלילי שמאלי. הודגמה קשת אורטה תקינה לא נצפו נוזל פריקרדיאלי או וגטציות". מה אני אמורה להבין מזה??? האם יש מקום לדאגה?? (קבעו לנו לגיל שנה מעקב, להגיע שוב לבדיקות).

15/09/2009 | 08:36 | מאת: דר הגש יוליוס

אין מקום לדאגה מדובר בפתח קטן במחיצה הבין פרוזדורית שריד למחזור הדם העוברי. יש להמשיך להיות במעקב כדאי לבדוק אם הפתח נסגר הדבר נעשה אצל קרדיולוג ילדים ע"י בדיקת אקו

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים