פענוח צילום חזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

31/08/2009 | 20:42 | מאת: ה-י

שלום רב, אני בן 72 לא מעשן עושה ספורט מספרי פעמים בשבוע-שחייה טניס וחדר כושר,נוטל לוסק בגלל בקע סרעפתי והפסקתי קרטייה לפני מספר שבועות.ברקע שני צינתורים אבחנתיים שלדברי הקרדיולוג ללא תוצאות חריגות.לפני כחודשיים ביצעתי בדיקת ארגומטריה עם חומר ניגוד ללא תוצאות חריגות.משקל כ 75 קילו גובה כ 163 ס"מ.בתחילת השבוע חשתי חולשה כללית וכאבים בכל גופי,ישנתי הרבה אכלתי מעט לאחר כיומיים חשתי הטבה אך עדיין יש לי חולשה וקוצר נשימה.בעקבות תופעות אלו פניתי היום לבדיקת סטורציה אשר בתחילתה הייתה 94% ובהמשך עלתה והתייצבה על 97%.ביצעתי גם צילום חזה שפיענוחו: צילום חזה LAT+PA ציור ריאתי מוגבר בבסיסי הריאות.הידבקות פריקרדיאלית מימין.אין עדות לתסנין.אין עדות לתפליט פלויראלי.אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים.צל הלב בגדר הנורמה.הסרעפת בעמדה תקינה. אשמח לקבל אור והסבר לתחושותיי ולתשובת צילום החזה תודה רבה והמשך שבוע טוב.

01/09/2009 | 22:42 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום ה-י, קשה לדעת אם הממצאים שאתה מתאר בצילום החזה הם ישנים או חדשים. אם אתה סובל מחולשה וקוצר נשימה, צריך להרחיב את הבירור הרפואי לכיוונים נוספים, ולשקול להיוועץ גם ברופא ריאות. מבחינת הלב נראה שכבר עברת בירור מקיף. בדיקת אקו יכולה להדגים טוב יותר מה קורה מבחינת הפריקרד.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים