דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/08/2009 | 20:05 | מאת: nav

שלום 1. האם כל דופק מהיר מעיד על פירפור 2. האם בפירפור תמיד נותנים קומודין 3. האם צריך לטפל בדופק מהיר, אם מרגישים טוב ולא מוטרדים מהדופק המהיר. 4. האם יש תרופות שפותרות פירפור ואז לא צריך לדלל דם 5. האם יש פתרון לדופק מהיר תודה וסליחה על העומס

29/08/2009 | 23:22 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

הרבה שאלות, נעשה סדר: 1. לא כל דופק מהיר הוא פרפור. 2. לא בכל פרפור נותנים קומדין. 3. לא כל דופק מהיר מחייב טיפול, מצד שני יש הפרעות קצב שמחייבות טיפול גם אם אינך מוטרד מהן. 4. יש תרופות שיכולות למנוע פרפור, אבל לא תמיד מצליחים. לעיתים ההצלחה היא חלקית בלבד, ועדיין יש אירועים קצרים של פרפור. ההחלטה אם צריך לקחת מדללי דם תלויה בהערכת הסיכון הכוללת להיווצרות של קרישי דם כתוצאה מהפרפור, גם אם הפרפור אינו קבוע. 5. ניתן להאיט את הדופק בדרכים שונות, תלוי מה בדיוק הבעיה ומה רוצים להשיג.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים